”Povești cu scriitoare și copii”, la Sibiu

ian. 28th, 2015 | By | Category: Eveniment

Joi, 29 ianuarie 2015, de la ora 18.00, la Librăria Habitus din Sibiu (Piața Mică, nr. 4), va avea loc lansarea volumului ”Povești cu scriitoare și copii”, coordonat de Alina Purcaru, apărut recent în colecția „Ego-grafii” a Editurii Polirom, disponibil și în format digital. Invitați, alături de coordonatoarea volumului: Rita Chirian, Teodora Coman, Andrei Terian și Radu Vancu.

În volumul coordonat de Alina Purcaru, optsprezece poete, prozatoare și eseiste povestesc despre posibilitatea scrisului după apariția copiilor: firesc, uman, cu autenticitatea și curajul confesiunii.
“… scriu dacă doarme copilul, scriu dacă am putut să dorm eu însămi, după nopți cu trezit din două în două ore, scriu dacă mă mai pot gândi la scris și nu la banii de scutece, scriu dacă tatăl copilului mă ajută să închid pentru câteva ore ușa și stă el cu copiii, scriu dacă pot să mă smulg din depresie, scriu dacă pot să mă adun după ce scriitorii din jurul meu m-au asigurat că n-o să mai pot lega vreodată o frază, pentru că având un copil mi-am îndeplinit deja destinul de femeie. Scriu dacă pot să scap de vinovăția de a fi plecat pentru câteva ore de lângă copil, ca să deschid o carte, calculatorul, o nouă pagină de Word.” (Alina Purcaru – Cuvânt înainte)

Număr de vizualizări :1061


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro