Lungmetrajul „Never let it go”, regia Paul Negoescu, va participa la ”Jerusalem International Film Lab”

dec. 5th, 2014 | By | Category: Eveniment

În perioada decembrie 2014 – iulie 2015, la Cinemateca din Ierusalim şi Centrul „Mishkenot Sha’ananim”, va avea loc programul internaţional The Jerusalem International Film Lab, organizat de Şcoala de Cinematografie şi Televiziune “Sam Spiegel”.  În perioada 5-12 decembrie 2014, în cadrul programului internaţional The Jerusalem International Film Lab, va participa proiectul de lungmetraj „Never let it go”, regia Paul Negoescu. Proiectul românesc a fost selecţionat din 100 de propuneri, alături de alte 11 proiecte eligibile din India, Israel, Portugalia, Italia, Turcia şi Kurdistan.

Cu sprijinul Institutului Cultural Român de la Tel Aviv, România va participa pentru prima dată la Jerusalem International Film Lab, susţinând prezenţa regizorului Paul Negoescu şi a producătorului executiv Radu Stancu-Mihalcea cu lungmetrajul  „Never let it go”. Cineaştii români vor lucra asupra scenariului sub îndrumarea lui Jacques Akchoti, profesor, regizor şi scenarist de renume mondial care a mai colaborat, printre alţii, cu Robert Bresson, J.J. Beineix şi Lars von Trier.

Jerusalem Internaţional Film Lab a fost înfiinţat în decembrie 2011 de către Şcoala de Cinematografie şi TV “Sam Spiegel” din Ierusalim, pentru a sprijini şi promova dezvoltarea şi producţia proiectelor de filme de lung metraj ale celor mai bune tinere talente la nivel mondial. Programul este al treilea laborator de film de acest gen din lume, alături de Sundance Institute din Statele Unite şi Torino Film Lab din Italia.  În fiecare an, laboratorul reuneşte la Ierusalim 12 talentaţi regizori şi scenarişti care se află în stadii avansate de dezvoltare ale primului sau al celui de-al doilea proiect de lungmetraj din carieră. Procesul de dezvoltare se desfăşoară pe o perioadă de şapte luni, în timpul căreia participanţii iau parte la două întâlniri de lucru cu mentorul de proiect, precum şi la întâlniri profesionale şi workshopuri cu specialişti internaţionali din domeniu cinematografiei, producători şi distribuitori de la cele mai importante companii de film din Europa. Laboratorul susţine şi promovează pe toată perioada desfăşurării acestuia, oportunităţile de producţie ale proiectelor din program, care culminează cu un eveniment de pitching deschis publicului în cadrul căruia vor fi prezentate variantele finale ale proiectelor.

Website program: http://filmlab.jsfs.co.il/

Număr de vizualizări :998


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro