Întâlnire literară cu Ştefania Bîcu şi decernarea diplomelor din cadrul Premiului Goncourt Românesc, la Institutul Francez Timișoara

dec. 8th, 2014 | By | Category: Eveniment

Joi, 11 decembrie 2014, ora 19.00, Institutul francez din Timişoara organizează două evenimente literare deosebite: prezentarea cărţii „Confesiuni târzii” de Ştefania Bîcu şi decernarea diplomelor din cadrul Premiului Goncourt Românesc.

Psiholog de profesie, Ştefania Bîcu şi-a făcut debutul în poezie în anul 1983, în volumul colectiv „Cântarea României”, „Pagini literare” din Suceava. În prezent publică în diferite reviste şi antologii, iar în 2012 primeşte premiul presei şi o menţiune la Concursul Internaţional de Poezie şi Proză „STARPRESS 2012.

Despre „Confesiuni târzii”, Robert Şerban scria: „Amintirile sunt cele care generează poezia melancolică a Ştefaniei Bîcu, dar şi o retorică a întrebărilor adresate propriei vieţi, pline de evenimente şi întâlniri esenţiale”.

Cartea va fi prezentată de Marcel Tolcea, în prezenţa autoarei.

Premiului Goncourt, cel  mai prestigios premiu literar, este decernat unui scriitor francez contemporan, care candidează cu alţi cincisprezece autori.

Alegerea Românească a Premiului Goncourt este organizată în România pentru al doilea an consecutiv. Jurii de studenţi sunt constituite în cele mai importante centre universitare din ţară: Timişoara, Bucureşti, Cluj-Napoca, Iaşi, Craiova, Braşov şi Sibiu. Timp de două luni, fiecare juriu citeşte, dezbate şi confruntă viziuna proprie asupra celor cincisprezece lucrări, sub coordonarea ştiinţifică a unui profesor din universitatea respectivă.

Studenţii de la Universitatea de Vest din Timişoara sunt cei care au participat la această aventură literară și vor fi recompensați în cadrul ceremoniei de la ora 19, la Institutul francez.

Număr de vizualizări :751


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro