Gala IDC – Festivitatea de premiere a Concursului „Incubatorul de condeie”

dec. 12th, 2014 | By | Category: Eveniment

Sâmbătă, 13 decembie 2014, la orele 19:00, în Librăria Humanitas Krețulescu  (Calea Victoriei nr. 45,  Telefon/Fax: 021 313 50 35), va avea loc Gala IDC – Festivitatea de premiere a Concursului „Incubatorul de condeie”. După o lungă dezbatere, membrii celor două secțiuni ale juriului au deliberat: avem câștigători, avem premianți, avem cu ce ne mândri! Vă invităm la „Gala IDC”, Festivitatea de premiere a celor mai iscusite penițe din acest an,  încheind astfel o ediție aniversară (5 ani) de căutare și promovare a scriitorilor aspiranți cu adevărat talentați.  Maeștrii de ceremonie: Isabela Flocea & Ciprian Burcovschi. Agențiadecarte.ro este partener media al evenimentului.

Câștigătorii ediției a V-a, 2014, la secțiunea:

POEZIE:

Andreea Solomon
Marius Gabriel Ciobanu
George Ștefan Niță
Cristina Alexandrescu

Anul acesta „premiul și coronița” se împart  între Iulia Modiga și Costel Onofraș

PROZĂ SCURTĂ:

Cristina Frâncu
Simona Liutiev
Florin Spătaru
Ramona Daiana Micu
Aniela Ceaușescu
Ionuț Nicușor Manea
Alice Bancu
Crina Voinaghi
Elena Bălălău

La fel ca la secțiunea Poezie, anul acesta „coronița cu peniță” se împarte între Constantin Năstase și Cristina Cozmovici.

Felicitări tuturor celor care au avut curajul să facă publice creațiile lor! Câștigătorii vor primi Diploma și Antologia IDC 2014, iar premianții vor fi recompensați cu cărți de la editurile partenere (Art, Arthur, Paladin, Herg Benet și Karth). Poetul Dan Mihuț, lectorul Atelierelor IDC de la această ediție va înmâna unui participant de la cursurile de creative writing un Caiet de Atelier oferit prin generozitatea partenerului Alchemy.

Creaţiile premiate vor fi publicate în Antologia IDC 2014 în ediție hard-copy și în format digital.

Vă așteptăm pe pagina de Facebook a Concursului, pentru mai multe informații.

AdLittera este un proiect amplu, îndeplinind totodată și funcțiile unei agenții culturale, toate programele sale având componente de educare prin cultură și artă. Proiectul promovează și dezvoltă campanii de cultură literară și căută surse de finanțare pentru proiecte editoriale valoroase.

Mai multe informații despre Concurs și Atelierele IDC se găsesc pe website-ul dedicat Concursului IDC, la adresa http://idc.adlittera.com.

Mulțumim partenerilor care sprijină AdLittera în demersul de căutare și promovare a talentelor literare: Radio SPT FM, RFI, RRC, Revista SemneBune, Serial Readers, Filme și Cărți, Observator cultural, România pozitivă, Revista de povestiri, Ceașca de cultură, Agențiadecarte.ro, Galileo online, Literatura de azi, Bookblog, Bookmag, tiuk!, Bookaholic, Revista de suspans și FDL.

Atelierele IDC au fost găzduite de Caffé D’Arthé.

Premiile sunt acordate de editurile Art, Arthur, Paladin, Herg Benet, Karth și de către Alchemy.

Gazda Galei IDC: Librăria Humanitas Krețulescu.

Număr de vizualizări :959


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro