Editura Trei lansează o colecție nouă: ”Educație și formare”

dec. 3rd, 2014 | By | Category: Agenda de carte

Joi, 4 decembrie 2014, ora 18.00, în librăria Cărtureşti-Verona, va avea loc lansarea noii colecţii a Editurii Trei „Educaţie şi formare”, serie coordonată de Prof. univ. Lucian Ciolan, Decanul Facultăţii de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei din cadrul Universităţii din Bucureşti. Alături de coordonatorul colecţiei „Educaţie şi formare” Lucian Ciolan se vor află: prof. univ. Romiță Iucu, specialist în formare didactică şi prorector al Universităţii din Bucureşti, antreprenorul în educaţie Traian Brumă, promotorul ineditului proiect „Universitatea Alternativă”, precum şi directorul general al Editurii Trei, Vasile Dem. Zamfirescu, psihanalist şi profesor universitar la Universitatea „Titu Maiorescu” din Bucureşti. Editura Trei vă invită la o discuţie despre cele mai actuale, mai eficiente şi mai provocatoare strategii şi politici pentru o educaţie de calitate, pentru optimizarea profesională şi pentru sporirea creativităţii în şcoală şi companii.

Invitaţii vor prezenta noua serie educaţională cu trei cărţi dedicate „învăţării vizibile” (concept impus de neo-zeelandezul John Hattie), formării inovatorilor, respectiv celor mai influente paradigme educaţionale de astăzi, prezentate în cuvintele autorilor lor.

Primele trei volume din seria educaţională a Editurii Trei sunt:

– John Hattie, Învăţarea vizibilă. Ghid pentru profesori;

– Tony Wagner, Formarea inovatorilor. Cum creşti tinerii care vor schimba lumea de mâine;

– Knud Illeris (coord.), Teorii contemporane ale învăţării. Autori de referinţă.

Noua colecţie „Educaţie şi formare” pleacă de la ideea că cele mai actuale şi mai eficiente idei şi tehnici educaţionale sunt utile nu doar pentru cercetătorii, profesorii şi studenţii interesaţi de ştiinţele educaţiei, dar şi pentru formatori, mentori, coach-i, consilieri şi alţi specialişti din largul domeniu al învăţării, formării şi optimizării personale şi profesionale.

”Educaţia şi învăţarea nu sunt doar treaba şcolii. Educaţia e treaba tuturor, pentru că o Românie educată se construieşte în familie, la şcoală, în universitate, dar şi la locul de muncă, în activităţile de învăţare permanentă sau în orice loc şi context care poate contribui la o învăţare de calitate. Colecţia „Educaţie şi formare” a apărut că urmare a convingerii că pasul cel mai important în creşterea calităţii proceselor de învăţare în familie, în şcoală, în corporaţii sau oriunde altundeva, este asigurarea unui suport ştiinţific şi metodologic solid, relevant şi actual.” – Prof. univ. Lucian Ciolan, coordonatorul colecţiei „Educaţie şi formare”.

Număr de vizualizări :1092


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro