Conferinţa „Cartierele Regiei monopolurilor de stat”, la Palatul Suțu

dec. 9th, 2014 | By | Category: Eveniment

Joi, 11 decembrie 2014, ora 19.00, la Palatul Suțu, va avea loc ultima dezbatere din cadrul Conferinţelor de la Palatul Suţu, “Cartierele Regiei monopolurilor de stat”, cu Andrei Răzvan Voinea- doctorand, Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu”.

La periferia Bucureștiului începutului de secol, condițiile de locuire și de muncă difereau de substanțial de centru, iar dinamica socială era caracterizată prin prezența unor clase sociale aflate într-o lentă dezvoltare. Muncitorii veniți în București să lucreze în industrie își găsesc adăpost în această periferie unde locuințele și infrastructura edilitară sunt de o calitate îndoielnică, conducând la răspândirea tuberculozei. Cum industria de stat era în bună măsură sub controlul Ministerului de Finanțe prin Regia Monopolurilor Statului, administrația decide să construiască locuințe pentru funcționari și muncitori în apropierea fabricilor pentru a îmbunătăți condițiile de locuire și pentru a stabiliza mobilitatea muncitorilor. Care strategiile de construire ale acestor cartiere, cum a evoluat proiectarea lor în paralel cu schimbările arhitecturale și cine a avut acces la aceste locuințe sunt doar câteva dintre temele acestei prezentări.

Intrarea 7 lei. În preţ este inclusă vizitarea expoziţiei permanente.

Past event cu Andrei-Răzvan Voinea https://www.facebook.com/events/1473681209569632/

web: www.muzeulbucurestiului.ro

facebook.com/MuzeulMunicipiuluiBucuresti

Număr de vizualizări :809


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro