Arhivele Teatrului de Comedie sunt personajul principal, la cea de-a 54-a aniversare a instituției

dec. 20th, 2014 | By | Category: Eveniment

Luni, 5 ianuarie 2015, de la ora 19.00, la Teatrul de Comedie, va avea loc vernisajul expoziției Comedia Remix. Un document colectiv. Confesiuni și perspective 1960-1990, proiect de cercetare realizat de Cristina Modreanu și Maria Draghici, la invitația directorului Teatrului de Comedie, George Mihăiță. Vernisajul va fi urmat de un spectacol de gală la care vor participa personalități de care se leagă direct istoria acestui teatru, printre care Radu Beligan, Sanda Toma, David Esrig, Lucian Giurchescu, Marin Moraru. Spectacolul documentar-live regizat de Vlad Massaci, va provoca confesiuni în direct moderate de Cristina Modreanu și Cătălin Ștefănescu, continuând cu o celebrare informală care completează albumul de familie al teatrului.

Comedia Remix este un proiect de activare a arhivelor ce va continua pe parcursul anului 2015 cu realizarea unui album al expoziției, un film documentar și o serie de conferințe pe teme inspirate din descoperirile făcute în urma cercetării. Proiectul așează evoluția teatrului în contextul mai larg al epocii, citit din persectivă culturală, socială și antropologică.

Număr de vizualizări :1192


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro