”Music show” cu Daniela Nane, Radio România Cultural

dec. 10th, 2014 | By | Category: Eveniment

Sâmbătă, 13 decembrie 2014, de la ora 22.20, actriţa Daniela Nane – vedetă a teatrului şi filmului românesc, este invitata lui Sebastian Crăciun, la Radio România Cultural. Poveşti incitante, experienţe scenice inedite, dar şi interesante momente artistice live – numai la ”Music Show”.

Întrebările dumneavoastră sunt aşteptate la nr. de tel. 021-311.12.40 sau 021-319.05.05 sau prin SMS la nr. 0746223300. Cei care aleg să urmărească emisiunea din faţa calculatorului, pe site-ul www.radioromaniacultural.ro, pot să deschidă şi pagina de facebook: Music Show şi pot scrie acolo. Cele mai interesante întrebări vor fi premiate.

Daniela Nane s-a născut la Iaşi, iar în prezent este actriţă la Teatrul Bulandra din Bucuresti.La 19 ani a câştigat titlul de “Miss România”  la primul concurs de după evenimentele din 1989, participănd la concursul Miss Universe din luna mai 1991, în Las Vegas. Academia de Teatru si Film din Bucureşti a absolvit-o în 1995 la clasa profesorilor Mircea Albulescu, Adrian Titieni, Cătălin Naum. A urmat masteratul Ligii Europeane a Institutelor de Arta din Amsterdam şi Berlin în 1995 şi încă un masterat în Cultură, civilizaţie şi teatru japonez la Catedra teatrala Unesco, în 2012. A debutat în teatru în iunie 1995, sub îndrumarea regizoarei Cătălina Buzoianu, în spectacolul “Patul lui Procust”, după care au urmat alte zeci de spectacole, precum: „O scrisoare pierdută”, „Scandal la Palermo”, „Fuga” şi noile producţii realizate în regia lui Andrei Şerban – “Omul cel bun din Seciuan” şi în regia lui Alexandru Darie – “Conversaţie după inmormântare”. Tot în 1995 debutează şi în film, în “Eu sunt Adam”, în regia lui Dan Piţa, urmând roluri în filme de lungmetraj sau de televiziune, românesti sau internaţionale.Pe marele ecran a apărut în Callas Forever, Eu sunt Adam, Orient expres, etc. In filmele internationale a jucat împreună cu Gerard Depardieu, Harvey Keitel, sir Ben Kingsley, Anthony Delon, Jeremy Irons, Sabrina Ferrilli, Dominique Sanda. In 2009 a lansat pe piata un Cd cu „Povesti pentru Codrin”, în care citeste poveşti celebre, iar în ultimii ani prin Asociaţia pe care o conduce realizează cursuri de actorie pentru copii, spectacole cu şi pentru cei mici, precum şi tabere tematice. Mare iubitoare a poeziei a organizat de-a lungul timpului numeroase spectacole, în luna octombrie a anului 2014 a susţinut un recital pe scena Festivalului Armonii poetice, iar în prezent pregăteşte un turneu naţional cu un spectacol de poezie şi muzică religioase, eveniment care va avea loc în preajma sărbătorilor pascale din anul 2015.

Număr de vizualizări :1004


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro