Zilele Filmului Franco-German, în cadrul Galei Filmului de Tranziţie – TranzFilm, la Timișoara

nov. 12th, 2014 | By | Category: Eveniment

Biblioteca Centrală Universitară „Eugen Todoran” Timişoara organizează, în perioada 17 – 21 noiembrie 2014 Gala Filmului de Tranziţie – TranzFilm, ediţia a II-a, cu titlul Primul Război Mondial – Tranziţia între două lumi. Institutul Francez şi Centrul Cultural German din Timişoara participă în calitate de parteneri la TranzFilm, invitând publicul la o serie de proiecţii de filme artistice şi documentare despre Primul Război Mondial. Agențiadecarte.ro vă prezintă programul desfășurării evenimentului.

Programul Zilelor Filmului Franco-German

Miercuri, 19 noiembrie 2014
ora 18:30 Remarque – Drumul său către faimă, de Hanno Brühl. Documentar, Germania, 2008, 90′
ora 20 Primul Crăciun în tranşee, de Gaumnitz Michaël. Documentar, Franţa, 2005, 52′

Joi, 20 noiembrie 2014
ora 17:30 O logodnă foarte lungă, de Jean-Pierre Jeunet. Dramă, Franţa, 2004, 134′
ora 20 Despărţirea, regia: Egon Günther. Dramă, Germania, 1968, 107′

Vineri, 21 noiembrie 2014
ora 17:30 Franţa, de Serge Bozon. Dramă, Franţa, 2007, 102′
ora 20 Bărbaţii de pe Emden, de Berengar Pfahl. Dramă, Germania, 2013, 144′

Filmele sunt în versiune originală, subtitrate în limba română, cu excepţia dramei La France, care este subtitrată în limba engleză şi sunt proiectate cu sprijinul Goethe-Institut şi al Ambasadei Franţei.
Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile!

Sâmbătă, 15 noiembrie 2014, ora 12.00, la Cinema Timiş, Institutul Francez din Timişoara  vă recomandă: Recviem pentru efemeride  – un film de Gheorghe Şfaiţer. Intrarea este liberă.

”Recviem pentru efemeride” este un film de factură documentară în care evoluţia dialogurilor şi a întâmplărilor conferă persoanelor reale, a relaţiilor dintre acestea, o substanţială notă de ficţiune cu dramaturgie prestabilită. Această derutantă impresie, de viaţa bate filmul, de simbioză a realului cu virtualul, se insinuează datorită prestaţiei speciale aeroilor filmului, ce vin din lumea boemei timişorene.

Număr de vizualizări :1054


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro