Se lansează al doilea volum din colecția „Relații ceho-române în banda desenată”

nov. 10th, 2014 | By | Category: Eveniment

Marți, 11 noiembrie 2014, la ora 18:30,  la Cercul Militar (Sala Bizantină, intrarea de pe Constantin Mille), Ambasada Republicii Cehe la București vă invită, cu ocazia Zilei Veteranilor de Război, la lansarea cărții de bandă desenată „Aripi de Oțel”, de Adrian Barbu. În cadrul evenimentului Ambasadorul Republicii Cehe, Jiří Šitler, va înmâna Crucea de Merit a Ministerului Apărării al Republicii Cehe dlui Col. Cristian Dorca, Directorul Cercului Militar Național și dlui Gen. Mihail E. Ionescu, PhD, Director al Institutului pentru Studii Politice de Apărare și Istorie Militară.

Cartea „Aripi de Oțel” surprinde o călătorie istorică, în care Cehia și România s-au aflat o vreme alături – viața pilotului ceh Josef Balejka este o adevărată aventură, aproape incredibilă, dar cât se poate de reală. Aviator de elită, refugiat, prizonier, evadat, fugar, erou de război, vagabond, Balejka a fost purtat de vârtejul evenimentelor de-a lungul și de-a latul Europei.

„Aripi de Oțel” este al doilea volum – după „Mickey pe Dunăre”, carte premiată în concursul „Cele mai frumoase cărți” – din colecția „Relaţii ceho-române în bandă desenată”. Colecția marchează prin câteva cărți unele momente din istoria comună a celor două ţări.

Proiectul a luat naştere din iniţiativa Ambasadei Republicii Cehe la Bucureşti în încercareasa de a prezenta într-o formă netradiţională relaţiile în mod tradiţional bune dintre Republica Cehă şi România. Colecția este publicată de editura Jumătatea plină şi sprijinită de CEZ România.

Intrarea la eveniment este liberă.

Eveniment facebook: www.facebook.com/events/366861360157297/

Număr de vizualizări :654


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro