PRINTRE TĂCERI – spectacol și lansare de carte cu actrița Isabella Drăghici

nov. 20th, 2014 | By | Category: Eveniment

Editura Tracus Arte vă invită la un eveniment inedit: PRINTRE TĂCERI – spectacol și lansare de carte cu actrița Isabella Drăghici. Evenimentul se va desfășura în data de marți, 25 noiembrie 2014, ora 16, la Sala Studio, Teatrul de Comedie, reunind personalități ale vieții literare și artistice. Vor vorbi: Dan Cristea, Horia Gârbea, Dan Mircea Cipariu, Ioan Cristescu, Cosmin Perța. Invitatul special al evenimentului va fi binecunoscutul violoncelist Adrian Naidin, membru al Orchestrei Naționale Radio. Agențiadecarte.ro este partener media al evenimentului.

Un one woman show având un scenariu inspirat din poemele autoarei, un spectacol-laborator care combină momente de teatru non-verbal și recital poetic interactiv, publicul devenind el însuși actor. Evenimentul își propune o ieșire din cotidian într-un spațiu al întâlnirilor esențiale: întâlnirea fiecăruia cu sine însuși. Iubirea, reflecția asupra contingentului, accentele de satiră socială, pasiunea pentru cunoaștere sunt tot atâtea trepte de comuniune între poet, actor și public.

Un eveniment care vorbește despre provocările vieții, ale dragostei, despre căutările omului, în încercarea sa de a-și înțelege destinul și a-l depăși. O carte-spectacol și un spectacol ca o carte.

Durata evenimentului: 75 min.  Intrarea liberă, în limita locurilor disponibile.

Cartea de debut în poezie a Isabellei Drăghici, actriță și prozatoare din București, laureată a unor festivaluri naționale de literatură (poezie și proză), doctorandă a Facultății de Filosofie, Universitatea București, în domeniul Antropologia artei, cu o cercetare despre raportul dintre artă și sacru, este expresia  unui parcurs al sensibilității îngemănate cu o capacitate reflexivă aparte. Criticul literar Dan Cristea menționează pe coperta acestui volum: „Într-una dintre cele mai pregnante metafore ale acestei cărți de debut, Isabella Drăghici atinge vechea și prestigioasa temă poetică a «fugii» timpului, imaginând astfel, în limbaj personal, un «timp cabalin» ori un «timp ecvestru» galopând nebunește. Împotriva efemerității și eroziunii, așadar, poeta dezvoltă, cu sensibilitate, repere ale atemporalului  sau refugii ale abolirii timpului. Cititorul le poate descoperi pe cont propriu.”

Volumul „Printre tăceri” a fost lansat și în cadrul Târgului Internațional Gaudeamus,  joi, 20 noiembrie 2014, ora 15, la standul editurii Tracus Arte, nivel 0.00, stand 21, Pavilion Central Romexpo. Au vorbit: Dan Cristea și Horia Gârbea. Moderator: Cosmin Perța.

Număr de vizualizări :1888


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro