Lansare de carte “Eticheta regală”, la Timișoara, în prezența ASR Principelui Radu al României

nov. 4th, 2014 | By | Category: Agenda de carte

Joi, 6 noiembrie 2014, începând cu ora 12.30, la Cărturești (Str. Florimud Mercy nr. 7, Timișoara), în prezența Alteței Sale Regale Principelui Radu al României, Curtea Veche Publishing lansează cel mai nou volum în colecția de cărți regale: “Eticheta regală” de Sandra Gătejeanu Gheorghe. Alături de Alteța Sa Regală, va lua cuvântul Prof. Dr. Brîndușa Armanca.

Sandra Gătejeanu Gheorghe ne împărtăşeşte din experienţa sa ca Director de Protocol al Casei Majestății Sale Regelui Mihai al României: “Este esenţial să înţelegem că eticheta nu e un concept perimat sau demodat […] Respectarea regulilor protocolare reprezintă oricând o condiţie pentru reuşita evenimentelor private sau a celor oficiale.” Bogat ilustrată cu imagini de epocă și fotografii recente ale membrilor Familiei Regale sau detalii ce țin de protocolul regal, cartea prezintă, într-un mod concis şi structurat, eticheta care a însoţit şi care însoţeşte în continuare evenimentele desfăşurate sub egida Casei Regale. Găsim, astfel, de la un scurt istoric al ceremonialului regal la semnificaţia conceptului de „ordine de precădere” şi la simbolurile autorităţii supreme – însemnele regale; de la regulile de etichetă în prezenţa membrilor Familiei Regale (atât în cadrul întâlnirilor, cât şi în scris) la ţinutele adecvate pentru diferite tipuri de evenimente; de la recepţiile tematice la ceremoniile de decorare; de la titlul de „Furnizor al Casei Regale” la relaţiile dintre membrii Familiei Regale şi reprezentanţii Corpului Diplomatic; de la dineurile oficiale la vizitele regale (atât în ţară, cât şi în străinătate) și principalele sărbători regale.

Număr de vizualizări :1052


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro