Klaus Iohannis la Gaudeamus: “Cultura ne salvează!”

nov. 20th, 2014 | By | Category: Postcard

Miercuri, 19 noiembrie 2014, începând cu ora 17.30, standul Curtea Veche Publishing din cadrul Târgului Internațional de Carte Gaudeamus a găzduit lansarea volumului autobiografic “Pas cu pas” semnat de Klaus Iohannis. Lansarea a fost urmată de o sesiune de autografe la care au participat peste 3.500 de persoane. După anunțarea rezultatelor alegerilor prezidențiale, pentru Klaus Iohannis aceasta a fost și prima apariție publică într-un alt context decât cel politic. “Este foarte important să dăm un semnal pentru și prin cultură. După părerea mea, cultura ne salvează!”, a declarat Președintele ales.

În deschiderea evenimentului au luat cuvântul Grigore Arsene, director general Curtea Veche Publishing, și jurnalistul Cristian Țopescu. Președintele ales, Klaus Iohannis, s-a declarat extrem de plăcut surprins de numărul mare de persoane venite la eveniment și a vorbit despre motivele pentru care a scris cartea și despre principalele teme abordate.

“Eu sunt obișnuit să intru și în librării, și în târguri de carte. De obicei se vad bine cărțile și rar oamenii. Astăzi, se văd bine oamenii și sper și cărțile. În mine veți avea un președinte care va încerca să reconecteze cartea la om și omul la carte, în special tânărul.”

„Este o carte pe care am gândit-o ca  metodă de a mă face mai bine cunoscut. Nu am avut ambiţii literare şi nici doctrinare când m-am hotărât să o scriu. Am vrut, însă, fiindcă a fost o carte scrisă în debutul campaniei electorale, să creez un mediu prin care să arăt cum am evoluat în viața publică, care sunt valorile mele aduse din familie, din şcoală, din cercul de prieteni, cum am văzut eu dezvoltarea în spaţiul public. Aceste lucruri puteți, dacă doriți, să le găsiți în cartea mea. Ceea ce n-o să vedeţi în această carte este senzaţionalul. Nu am niciun eveniment senzaţional de relatat, cum nici nu cred că senzaţionalul este foarte important în politică sau în abordarea politică atunci când vrei să te implici pentru comunitate”, a spus Preşedintele ales, care a adăugat că nu are nicio reţetă a succesului, în afară de cea cunoscută deja – 99% – transpiraţie și 1%- inspiraţie.

Președintele ales nu a părăsit târgul până nu a oferit autografe tuturor celor care au așteptat răbdători timp de câteva ore să îl întâlnească, organizatorii târgului fiind nevoiți să prelungească programul cu peste o oră. Aproape 4.000 de volume au fost vândute în decursul celor câteva ore cât Președintele ales a poposit la standul Curtea Veche Publishing.

Număr de vizualizări :835


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro