Închiderea ediției a IV-a a proiectului Serile de chitară – „De la Bach la Beatles”

nov. 20th, 2014 | By | Category: Eveniment

Miercuri, 26 noiembrie 2014, ora 19:00, la Palatul Suţu va avea loc ultimul recital din cadrul festivalului „Serile de chitară”, ediţia a IV-a, un proiect al Asociaţiei Culturale Kitharalogos, desfăşurat în cadrul stagiunii muzicale “Iosif Sava” a Fundaţiei ACCUMM.

Chitaristul Cristian Grămesc, absolvent al cursurilor de master ale prestigioasei Academii „Mozarteum” din Salzburg, propune un periplu muzical „de la Bach la Beatles”, fiecare piesă din recital fiind o bornă a unei epoci muzicale. Publicul va putea audia lucrări din Barocul muzical (Bach), trecând prin epoca clasică (Sor) şi cea romantică (Albeniz), intrând apoi în secolul XX cu doi reprezentanţi ai neoromantismului (Asencio şi Castelnuovo-Tedesco) şi o incursiune în muzica folk şi pop-rock, cu două aranjamente după un cântec irlandez şi după celebra „Yesterday” a trupei Beatles. În deschiderea concertului, eleva Helga-Leea Cristescu va susţine un microrecital cu lucrări scrise de Baden Powell, Leo Brouwer şi Heitor Villa-Lobos.

Cristian Grămesc este un tânăr chitarist român născut la Timişoara, in anul 1989. Începe studiile muzicale la numai 7 ani, iar chitara clasică la 11. Primul său profesor de chitară a fost Daniel Dragomirescu la Liceul de Artă ‘Ciprian Porumbescu’ din Suceava. A avut marea onoare de a studia sub îndrumarea maestrului Marco Diaz-Tamayo la renumita universitate de arte ‘Mozarteum’ în Salzburg, Austria. Cu puţin timp în urmă şi-a absolvit studiile şi concomitent cu activitatea sa concertistică, este profesor la Landesmusikschule Ostermiething din regiunea Oberösterreich. A concertat atât solo cât şi în diferite ansambluri camerale în România dar şi în străinătate în ţări ca Austria, Slovacia, Germania, Italia si Spania. A participat la diferite cursuri de măiestrie ale unor chitaristi de marcă precum Alexis Mouzourakis, Susana Prieto, Flavio Sala, Aniello Desiderio, Roman Viazovskiy si Carlo Marchione.

Intrarea la concerte este liberă, în limita locurilor disponibile.

Sponsor principal: Fabrica de instrumente muzicale HORA S.A., Reghin

Sponsor: Editura Carminis, Piteşti

Parteneri: Fundaţia ACCUMM, Centrul Naţional de Artă „Tinerimea Română”, Muzeul Naţional “George Enescu”, Institutul Cervantes, Colegiul Naţional de Arte „Dinu Lipatti”, Magazinul Rapsodia

Parteneri media: Radio România Cultural, Şapte Seri, Liternet

Pentru mai multe informaţii:

www.kitharalogos.ro

www.facebook.com/kitharalogos

Număr de vizualizări :963


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro