Expoziţie dedicată pictorului Gheorghe Tattarescu, la Palatul Suțu

nov. 12th, 2014 | By | Category: Eveniment

Miercuri, 19 noiembrie 2014, de la ora 13:00, la Palatul Suțu, va avea loc vernisajul expoziției dedicată pictorului Gheorghe Tattarescu, întemeitor în 1864 al învăţământului superior artistic din Ţara Românească. Expoziția face parte din ciclul expoziţional “Vindecări miraculoase” și este găzduită de Muzeul Municipiului București, la Palatul Suțu, în perioada 19 noiembrie 2014– 15 ianuarie 2015.

Subtitlul Rememorări – restaurări asociat subiectului indică conţinutul “dublu” al acestor manifestări: organizatorii îşi propun evocarea unor cunoscuţi artişti români, cu prilejul împlinirii unei date rotunde din existenţa acestora (aniversare sau comemorare), prin intermediul câtorva lucrări semnificative din opera lor, recent supuse procesului de restaurare.
Ctitor de şcoală, însemnat pictor de istorie şi unul dintre cei mai prolifici pictori religioşi din secolul al XIX-lea, Gh. Tattarescu, de la a cărui trecere în nefiinţă se împlinesc 120 ani, a fost o figură proeminentă a mişcării artistice moderne.

Facebook event: www.facebook.com/events/723455497732004/

Număr de vizualizări :856


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro