Expoziția Marilena Preda Sânc – Crossing Worlds, la Viena

nov. 17th, 2014 | By | Category: Eveniment

Joi, 20 noiembrie 2014, ora 18.30, la Five Plus Gallery, Viena, va avea loc vernisajul expoziției Marilena Preda Sânc – Crossing Worlds. Curator: Olivia Nitis. Expoziția va fi deschisă în perioada 20 noiembrie 2014- 10 ianuarie 2015.

Radiografierea mediilor public și privat, prin ochii unei artiste precum Marilena Preda Sânc relevă aspecte care au de-a face cu memoria emotională, precum și cu analiza rațională, estetica și identitatea locale și cu o perspectivă extinsă asupra peisajului urban. Cu alte cuvinte, peisajul cel mai privat este întotdeauna strâns urmat de problematica spațiului public și de angajarea în critica politicilor publice și scenei politice. Marilena Preda Sânc a parcurs lumi încă din 1980 punând în balanță sensibilitățile lumii interioare cu agresiunile din exterior, creând astfel o operă cu estetica sa proprie, legată de o formare artistică dezvoltată în contextul fostului bloc est european și de orientările specifice ale anilor ’90. O prezență puternică singulară, nu numai în contextul parcursului artistic și politic al generație sale, Marilena Preda Sânc este martoră a transformărilor personale, sociale și politice conectând istoriile personale la istoriile cetățenești între marginalități simptomatice și globalism. (Olivia Nitis).

Număr de vizualizări :710


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro