spot_img

Emil Bizga și Amikam Kimelman Band, la International Jazz Summit

Institutul Cultural Român de la Tel Aviv sprijină prezența trompetistului român de jazz Emil Bizga în Israel, în cadrul proiectului International Jazz Summit organizat de muzicianul Amikam Kimelman în perioada 3-6 decembrie 2014. Participă: Emil Bizga – trompetă (România), Amikam Kimelman – saxofon (Israel), Katia Toobool – pian (Israel), Simon Starr – contrabas (Australia/Israel), Gasper Bertoncelj – percuție (Slovenia). Marți, 2 decembrie 2014, Emil Bizga va susține un master class la Rimon School of Jazz and Contemporary Music.

Program:

Miercuri, 3 decembrie 2014, ora 20:30 – Jazz in the North Club (Hapara, Moshav Bnei Zion)
Bilete: tel 050-7220091 (Riki Tiller)
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=4895987574459&set=gm.707889175971760&type=1&theater

Joi, 4 decembrie 2014, ora 20:00 – Brigham Young University (Muntele Scopus, Ierusalim)
Bilete: 02-6265666 / concerts@jc.byu.ac.il
http://ce.byu.edu/jc/
http://jerusalem.com/articles/culture_and_politics/concerts_at_the_brigham_young_mormon_university-a4173

Vineri, 5 decembrie 2014, ora 22:00 – Shablul Tel Aviv (Hangar 13, Namal Tel Aviv)
Bilete: 03-5461891
http://www.shabluljazz.com/schedule.php

Sâmbătă, 6 decembrie 2014, ora 21:00 – Beit Hecht Haifa (Str HaNassi 140, Haifa)
Bilete: http://www.ethos.co.il/eng/Beit_Hecht_(Hecht_House).html

Emil Bizga s-a format ca muzician de jazz și interpret de muzică clasică. A absolvit studii masterale de muzică clasică la Universitatea din Malmö (Suedia) și de jazz la Universitaea in Hanovra (Germania). A studiat cu muzicieni renumiți, ca Hakan Hardenberger sau Wynton Marsalis. Este cunoscut pentru concertele susținute în Europa și Statele Unite. A colaborat cu orchestre sau instituții muzicale importante, cum ar fi Niedersachen Jazz Orchestra, Bucharest Radio Big Band sau Opera din Hanovra. Printre participările sale internaționale se numără Festivalul de Jazz Richard Oschanitzky (Iași, România), Fastivalul Internațional de Jazz de la Patras (Greia), ZeitTon Festival (Viena, Austria), Festivalul Miles Davis Festival (Cracovia, Polonia) și Festivalul Internațional de Jazz de la Montreux. Detalii despre artist: http://emilbizga.com/.

Amikam Kimelman este un foarte cunoscut muzician israelian de jazz, saxofonist, aranjor și producător. Este absolvent al Academiei de Muzică Rubin de la Tel Aviv și al Berklee College of Music de la Boston. A fondat legendarul grup „Overdraft” și a condus ansamblurile de jazz „Hard Jazz Knights” și „The Human Factory”. A participat la numeroase festivaluri de jazz în foarte multe țări, dintre care amintim: festivalurile de la Grahamstown și Pretoria din Africa de Sud, EU Jazz Express (Budapesta, Ungaria), Festivalul internațional de jazz de la Essen (Germania). A urcat pe scenă alături de muzicieni de talie internațională, cum ar fi Joanne Brackeen, Lew Soloff, Jeff Berlin, Franck Amsallem, Jean Loup Longnon, Sheila Jordan, Mike del Ferro, Inaki Sandoval, Billy Cobham, Ari Hoenig sau Lou Marini; a compus și a realizat aranjamente muzicale pentru Israel Philharmonic Orchestra, The Israel Simfonietta – Beer Sheva, pentru personalități ale muzicii jazz, pop sau rock precum și pentru emisiuni TV și evenimente importante din Israel. Amikam Kimelman este director de relații externe al Rimon School of Jazz and Contemporary Music, după ce a fost rectorul acestei instituții între anii 1990 și 2014. De asemenea, este director muzical al Tel Aviv Jazz Orchestra și director artistic al casei de discuri Jazz 972. Detalii despre artist: http://eng.rimonschool.co.il/?CategoryID=180&ArticleID=163.

Katia Toobool este o tânără pianistă și compozitoare de jazz din Israel. A studiat la Rimon School of Jazz and Contemporary Music și la New School in NYC, precum și cu muzicienii Jane Ira Bloom, Geri Allen și Barry Harris. A devenit cunoscută în urma aparițiilor pe scenă alături de muzicienii internaționali Eric Harland, Milena Gillard sau Gregory Hutcherson. Conduce un ansamblu muzical alături de percuționistul Edi Toobool. A concertat pe aproape toate scenele și a participat la cele mai importante festivaluri de jazz din Israel: Red Sea Jazz Festival, Tel Aviv Jazz Festival, the Shuni Jazz Festival. Detalii despre artistă: http://eng.rimonschool.co.il/?CategoryID=180&ArticleID=223.

Simon Starr este un cunoscut interpret australian de jazz, absolvent al Victorian College of the Arts in Australia. A studiat cu Garry Peacock și Dave Holland. Dintre partenerii săi de scenă îi amintim pe Kevin Mahogany, Takura Rogers, Mike dell Ferro, Eli Degibri, Omri Mor, Julia Feldman, Robert Ancipolovsky. Simon Starr a produs 14 albume de jazz, rock și pop și a colaborat ca interpret la contrabas în peste 40 albume. Din 2009 s-a stabilit în Israel, unde a devenit o prezență constantă pe scenele de jazz, inclusiv ca director muzical al White City Jazz Festival in Tel Aviv. În prezent este și professor la Rimon School of Jazz and Contemporary Music. Detalii despre artist: http://australianjazzrealbook.com/artists/simon-starr/.

Gasper Bertoncelj, cunoscut percuționist de jazz din Slovenia, a studiat muzica la Bruckner Conservatory (Departamentul Jazz și Pop) de la Linz, Austria și la The City College of New York (studii masterale de jazz). A locuit timp de 8 ani la New York unde a studiat și a concertat cu Victor Lewis, Billy Drummond, John Patitucci, Andy Watson, a editat 3 albume de jazz ca lider al trupei „The Swingers of Jazz” la casa de discuri Arabesque Records. Detalii despre artist: http://gasperbertoncelj.com.

Pagina evenimentului: www.icr.ro/jazz2014_ro.

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2023

De 14 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2023, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2023, dar și propriile preferințe ale editorilor, colaboratorilor și cititorilor noștri. Astfel, propunem 76 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2023: 25 de cărți de poezie, 31 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2024, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile sunt în valoare de 5000 lei. 

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508