Editura Vremea lansează volumul “Odinioară în Bucureşti”, de Nicolae Vătămanu

nov. 3rd, 2014 | By | Category: Agenda de carte

Miercuri, 5 noiembrie 2014, ora 19.00, la librăria Humanitas Kretzuescu, Editura Vremea vă invită la lansarea volumului “Odinioară în Bucureşti”, cea de-a doua apariţie din seria de autor Nicolae Vătămanu, o restituire necesară în peisajul literaturii dedicate Bucureştilor. Cărţile lui Nicolae Vătămanu sunt fermecătoare incursiuni în mica istorie bucureşteană, pitorească frescă a vieţii oraşului, a locurilor şi caselor în necontenită schimbare, a obiceiurilor şi tradiţiilor locuitorilor săi. Invitaţi: Prof. Dr. Octavian Buda, de la Catedra de Istoria Medicinii a Universităţii de Medicină Carol Davila, Gabriel Basarabescu, realizator radio, Alice Constantinescu, nepoata doctorului Vătămanu, Silvia Colfescu.

Nicolae Vătămanu s-a născut  la 29 noiembrie 1897. A murit în Bucureşti, într-un bloc prăbuşit la cutremurul din 1977. A fost un doctor cunoscut. A scris numeroase şi valoroase cărţi despre istoria universală a medicinii. Este unul dintre întemeietorii Catedrei de Istoria Medicinii de la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila”. A făcut mii de fotografii în Bucureştii pe care i-a iubit atât de mult. A scris cărţi despre întâmplările dramatice, vesele, importante sau mărunte şi despre locuitorii oraşului, lucruri care altfel ar fi uitate şi care merită să fie cunoscute. Fotografiile s-au pierdut la cutremur. Au rămas volumele cu povestiri despre lumea, locurile şi obiceiurile de altădată din Bucureşti.

Din cartea aceasta veţi afla lucruri inedite despre drumuri şi locuri din Bucureşti, despre lumea şi năravurile oraşului, despre istoria caselor care mai dăinuiesc şi despre cele pierdute pe veci. Şi despre oamenii uitaţi care au trăit în ele.

Număr de vizualizări :818


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro