Editura DOXOLOGIA lansează o nouă carte din colecția Episteme

nov. 19th, 2014 | By | Category: Agenda de carte

Luni, 24 noiembrie 2014, de la ora 14.00, la Sala Coloanelor din Facultatea de Teologie Ortodoxă „Dumitru Stăniloae” din Iași, Editura DOXOLOGIA, a Mitropoliei Moldovei și Bucovinei, lansează volumul „Asistența socială și religiozitatea la diferite grupuri de populație vulnerabilă”, autor: Conf.Univ.Dr. Carmen Gabriela Mândrilă Lăzăreanu.

Lucrarea, ce face parte din colecția Episteme, se adresează deopotrivă studenților din domeniile Teologie și Asistență socială și specialiștilor din cele două arii de activitate. Ca o motivație a apariției acestei cărți, autoarea, Carmen Gabriela Mândrilă Lăzăreanu, precizează că: „Rezultatul unor cercetări proprii, prezentate în detaliu în lucrare, au evidențiat, în toate cazurile, impactul religios ca suport de bază al depășirii crizelor și necesitatea ca asistentul social, care gestionează crizele, să fie format în spirit religios și să utilizeze corect această pârghie. De asemenea, din cercetările efectuate a rezultat și faptul că toate categoriile sociale vulnerabile investigate au recurs la practicile religioase atunci când au fost situații de criză și au subliniat că religia furnizează setul de valori care îi ajută să depășească situațiile dificile.”

Carmen Gabriela Mândrilă Lăzăreanu, conferențiar la catedra de Teologie în specializarea Asistență Socială din cadrul Facultății de Teologie a Universității „Alexandru Ioan Cuza” Iași, predă cursuri de „Asistența familiei şi copilului, a persoanelor de vârsta a treia” şi „Dinamica familiei”. A beneficiat de o bursă de studii în Elveția și a urmat numeroase cursuri postuniversitare și de specializare organizate de facultăți din țară și străinătate. De asemenea, a publicat, de-a lungul timpului, mai multe articole și cărți în domeniul religios și al asistenței sociale.

Editura Mitropoliei Moldovei și Bucovinei, continuatoare a activității marilor ierarhi cărturari ai Moldovei, Varlaam, Dosoftei, Veniamin, caută să răspundă necesităţilor contemporane, aşa cum înaltele figuri eclesiastice amintite au căutat să o facă la vremea lor. Mai multe informații pe: www.editura.doxologia.ro/.

Număr de vizualizări :1021


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro