Dănuț Ungureanu, dublă lansare la ”Gaudeamus”

nov. 14th, 2014 | By | Category: Eveniment

Sâmbătă, 22 noiembrie 2014, începând cu ora 11.30, la Târgul Gaudeamus, scriitorul Dănuț Ungureanu lansează romanul ”Însemnările damei de silicon”, apărut la editura Nemira. Sunt invitați să glăsuiască despre carte poetul Dan Mircea Cipariu, scriitorul Horia Gârbea, criticul Cătălin Badea Gheracostea.Ceva mai târziu, de la ora 15.30, la standul editurii Tritonic, autorul va recidiva, lansând încă un roman: ”Urme de sfinți”. Vor lua cuvântul scriitorii Horia Barna și Cătălin Badea Gheracostea.

Dănuț Ungureanu (născut în 1958) a absolvit Facultatea de Energetică din București și a profesat ca inginer câțiva ani, după care a început o lungă carieră jurnalistică, publicând în cotidiane importante. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România.

A debutat cu povestire în 1981. În 1993 a apărut primul său volum, ”Marilyn Monroe pe o curbă închisă”. În același an a publicat romanul ”Așteptând în Ghermana”, cu care a câștigat premiul de popularitate și premiul I la Convenția națională de science-fiction. De-a lungul anilor, scriitorul a semnat numeroase povestiri pentru diferite publicații și volume colective, multe din textele sale fiind premiate. A scris, de asemenea, scenete radiofonice și câteva sute de scenarii pentru televiziune. Alte volume ale autorului: ”Romani deja deștepți”, ”Basme geostaționare”, ”Alți români deja deștepți”, ”Vegetal” (împreună cu Marian Truță, premiul ”Ion Hobana” 2014).

Număr de vizualizări :1178


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro