Cine-dezbatere ”Școala noastră”, la Cinema Elvira Popescu

nov. 20th, 2014 | By | Category: Eveniment

Miercuri, 26 noiembrie 2014, la ora 20:00, la Cinema Elvira Popescu, cu ocazia aniversării a 25 de ani a Convenției internaționale pentru drepturile copilului, Asociația One World România, în parteneriat cu Institutul Francez din București și cu Fundatia Konrad Adenauer – Programul „Statul de drept Europa de Sud-Est”, organizează o proiecţie gratuită a documentarului „Şcoala noastră”.

Realizat în 2011 de Mona Nicoară şi Miruna Coca-Cozma, filmul a fost prezentat în cadrul unor festivaluri de gen importante precum DokLeipzig (Germania), CPH:DOX (Danemarca), Tribeca Film Festival (SUA) și a primit premiul pentru cel mai bun film documentar la Silverdocs (Franța) și Human Rights and Film Festival (Australia).

Documentarul urmăreşte povestea a trei copii din minoritatea romă, Alin (8 ani), Beniamin (12 ani) și Dana (14 ani), care participă în cadrul unei inițiative europene, la un proiect de integrare școlară, într-un oraș din Transilvania.

Proiecția va fi urmată de o dezbatere publică în prezența lui Ovidiu Mărginean, director de imagine al filmulului „Școala noastră”, Ionuț Șerban Jugureanu, director executiv al Fundației Parada și Adina Ihora, director executiv al Asociației Valentina România.

Mai multe informații pe pagina de facebook a evenimentului: https://www.facebook.com/events/1540519746186572/?sid_reminder=4976803202600009728

Număr de vizualizări :683


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro