Cartea „Pentru ce mergem la Operă?” ajunge la tine în oraș!

nov. 4th, 2014 | By | Category: Agenda de carte

Ai auzit poate de dirijorul Tiberiu Soare sau despre cursurile și evenimentele organizate de Fundația Calea Victoriei. Dar ce știi despre proiectul Pentru ce mergem la Operă?, lansat de fundația noastră împreună cu Tiberiu Soare? Prin acest proiect ne-am dorit ca muzica clasică și de operă să ajungă la publicul larg și la cât mai mulți tineri. Am început cu o serie de 13 conferințe interactive lunare despre opere și balete celebre. Peste 150 de persoane (din care 30 de elevi, care participau gratuit) se bucurau la fiecare întâlnire de un dialog deschis cu dirijorul Tiberiu Soare, audiții și proiecția unor imagini spectaculoase. În martie 2014, conferințele s-au transformat în cartea „Pentru ce mergem la Operă?”. Volumul reproduce poveștile dezvăluite de dirijor de-a lungul tuturor întâlnirilor, precum și 13 ilustrații originale realizate de Maria Surducan.

Acum proiectul nostru continuă cu donația cărții din partea Fundației Calea Victoriei către marile biblioteci județene și universitare din țară, pentru ca tinerii să aibă acces la acest proiect cultural unic în România.

Dacă te-am făcut curios, poți împrumuta deja cartea de la urmatoarele biblioteci:

București – Biblioteca Centrală Universitară „Carol I”

București – Biblioteca Universității Naționale de Muzică din București

București – Biblioteca Facultății de Litere (Universitatea București)

Cluj Napoca – Biblioteca Județeană „Octavian Goga”

Cluj Napoca – Biblioteca Centrală Universitară „Lucian Blaga”

Cluj Napoca – Biblioteca Academiei de Muzică „Gheorghe Dima”

Iași – Biblioteca Județeană „Gh. Asachi”

Brașov – Biblioteca Județeană „George Barițiu”

Timișoara – Biblioteca Județeană Timiș

Timișoara – Biblioteca Facultății de Muzică și Teatru (Universitatea de Vest)

Constanța – Biblioteca Județeană „Ioan N. Roman”

Oradea – Biblioteca Județeană „Gheorghe Șincai”

Oradea – Biblioteca Facultății de Arte (Universitatea din Oradea)

Piatra Neamț – Biblioteca Județeană „G.T. Kirileanu”

Piatra Neamț – Biblioteca Academiei de Muzică „Gheorghe Dima”, Filiala Piatra Neamț

Târgoviște – Biblioteca „Ion Heliade Rădulescu” Dâmbovița

Testimonial din partea unui cititor: „Sunt sub influența cărții lansate aseară (Pentru ce mergem la Operă?). Când am ajuns aseară acasă am citit puțin din carte, iar dimineață în metrou am continuat. Mie mi se pare extraordinară. Transmite, pe lângă informațiile despre operele abordate, și o stare aparte de libertate, de deschidere a inimii.” (Corina M.)

Află mai multe la www.victoriei.ro și www.pentrucemergemlaopera.ro

Număr de vizualizări :1061


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro