“Taboo exhibition”, la Galeria Galateca

nov. 10th, 2014 | By | Category: Eveniment

Sâmbătă, 15 noiembrie 2014 și duminică, 16 noiembrie 2014, la Galeria Galateca (Str. C. A. Rosetti nr. 2-4, București), se va desfășura “TABOO EXHIBITION” – A doua ediție Project A – târg de bijuterie contemporană, expoziția bianuală a absolvenților Assamblage Școala de Bijuterie Contemporană. Vor expune designerii: Adelina Petcan, Adina Istrate, Alexandra Ungurelu, Alis Lalu, Anca Pandrea, Andreia Gabriela Popescu, Anca Popescu, Bianca Grin, Camelia Lupu, Carmen Watkins, Contemporia, Corina Mardari, Cristina Radu, Vasile Diana Alexandra, Gabriela Secarea, Lucienne Buga, Mihaela Iacob, Mihaela Ivana, Monica Stanescu, Otilia Mihalcea, Rada Ureche, Rodica Richard, Roxana Hodorog si Silvia Suotean. Intrarea este liberă. Interval orar – 11.00 – 20.00.

Într-o perioadă mai plină de contrarii ca niciodată, o întrebare se ridică spre a fi discutată – Mai există tabuu-ri în societatea contemporană? Bijuteria vine să răspundă la această întrebare printr-o expoziție inedită, în care 24 designeri își vor exprima opiniile prin intermediul obiectelor create de ei.

Bijuteriile realizate de designeri incită la redescoperirea sau analiza unor elemente sacre, interzise, ascunse, a unor superstiții și stereotipuri culturale, ritualuri, practici și credințe sociale. Obiecte își părăsesc simplul rol estetic sau decorativ și devin argumente vizuale.

Project A – Târg de Bijuterie Contemporană este un eveniment bianual dedicat in exlusivitate absolvenților Assamblage Școala de Bijuterie Contemporană, cu scopul promovării și susținerii acestora  în dezvoltarea lor ca designeri independenți. Proiectul face parte din manifestul de exprimare și statutare a bijuteriei contemporane ca forma de artă de sine-stătătoare.

Număr de vizualizări :1042


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro