Zilele Filmului Spaniol: „Premii Goya de onoare”, la Cinema Studio

oct. 8th, 2014 | By | Category: Postcard

În perioada  13 – 16 octombrie 2014,  la Cinema Studio (Bd. Magheru nr. 28, Bucureşti), se desfăşoară  Zilele Filmului Spaniol: „Premios Goya de honor”. Evenimentul este realizat de Institutul Cervantes din București, în colaborare cu Uniunea Cineaștilor din România, cu sprijinul Ambasadei Spaniei în România.

Program:

Luni, 13 octombrie, ora 19.00

BIENVENIDO A CASA (Spania, 2006, 118 min.)

Regie: David Trueba

Sinopsis: Samuel este un tânar fotograf care se muta la Madrid impreuna cu Eva, iubita lui. Isi gaseste usor de lucru ca fotograf la o revista si, imediat, noii colegi de serviciu ii devin ca o familie, destul de putin conventionala. Insa lucrurile iau o alta intorsatura atunci cand Eva ii spune ca asteapta un copil.

Premiul Goya de Onoare: Concha Velasco

Marti, 14 octombrie, ora 18.00

ESQUILACHE (Spania, 1989, 106 min.)

Regie: Josefina Molina

Sinopsis: Marchizul de Esquilache soseste la resedinta sa, La Casa de las Siete Chimeneas, dupa ce aceasta fusese pradata intr-o Duminica de Florii a anului 1766. Insotit de Antonio Campos, secretarul sau, observa cu oroare efectele jafului care-i afectase casa. Domnisoara Fernanda il asteapta langa unul dintre servitori care murise in timpul atacului. Pe drumul care-l poarta spre palat, isi aminteste de zilele in care fusese Ministru si de greutatile pe care le intampinase cand voise sa-si puna in practica proiectul de modernizare, mai ales din partea unor oameni apropiati cum fusese chiar propia lui sotie, Pastora.

Premiul Goya de Onoare: Josefina Molina

Marti, 14 octombrie, ora 20.00

EL PRADO DE LAS ESTRELLAS (Spania, 2005, 120 min.)

Regie: Mario Camus

Sinopsis: ‘El Prado de las Estrellas’ este numele memoriilor din copilarie ale lui Alfonso. La mai bine de cincizeci de ani dupa momentele pe care le rememoreaza, Alfonso, pensionar, continua sa locuiasca in casa in care a locuit dintotdeauna si o viziteaza pe Nanda, o batrana care le-a fost vecina si care i-a fost ca o mama atunci cand a ramas orfan. Nanda traieste acum intr-un camin de batrani, unde lucreaza si Luiza, o tanara asistenta sociala care incearca sa-si traiasca viata. Intr-o dimineata, Alfonso se trezeste fata in fata cu Martin, un tanar care-i apare brusc, din ceata, in fata bicicletei. Incepand cu acea dimineata, intre cei doi se leaga o prietenie stransa, ca de la mastreu la discipol, o prietenie insufletita si de visurile tanarului.

Premiul Goya de Onoare: Mario Camus

Miercuri, 15 octombrie, ora 18.00

PLANTA 4ª (Spania, 2002, 101 min.)

Regie: Antonio Mercero

Sinopsis: “Los Pelones”, asa cum isi spun Miguel Ángel, Izan, Dani si Jorge sunt niste adolescenti care reusesc, cu bucuria lor, sa infrunte un destin dur si sa faca suportabila perioada de convalescenta pe care o petrec impreuna intr-un spital. ‘Los Pelones’ vor descoperi in acest context importanta prieteniei si a grupului pe care il formeaza. Dar, mai mult decat reafirmarile colective, este de vorba de reactiile fiecaruia dintre ei in fata diverselor situatii: singuratatea aparent autosuficienta a lui Miguel Ángel, teama de diagnostic a lui Jorge, amintirile permanente ale lui Izan, nelinistile emotionale ale lui Dani… Umorul este principala arma cu care lupta grupul nostru ‘Los Pelones’ impotriva destinului.

Premiul Goya de Onoare: Antonio Mercero

Miercuri, 15 octombrie, ora 20.00

LUZ DE DOMINGO (Spania, 2007, 114 min.)

Regie: José Luis Garci

Sinopsis: Poveste despre abuzul de putere in Spania la inceputul secolului XX bazata pe romanul lui Ramón Pérez de Ayala. Anul 1910. Intr-un satuc asturian -Cenciella-, lupta inversunata dintre doua partide politice le aduce nenorocirea unor oameni binevoitori si nevinovati: perechea formata din Urbano (Alex González) si Estrella (Paula Echevarría). Desi secretarul primariei este o persoana intelegatoare si idealista, unul dintre partidele care il considera adversar decide sa-l pedepseasca violandu-i iubita in duminica dinaintea nuntii. Tragedia a fost provocata de o serie de imprejurari care afecteaza fericirea umana: politica brutala de provincie, egoismul oamenilor, bunatatea protagonistilor, planurile nealterabile ale destinului…

Premiul Goya de Onoare: Alfredo Landa

Joi, 16 octombrie, ora 16.00

MEMORIAS DEL ÁNGEL CAÍDO (Spania, 1997, 95 min.)

Regie: Fernando Cámara y David Alonso

Sinopsis: Intr-o veche parohie din centrul orasului cativa credinciosi mor otraviti dupa ce se impartasesc. Politia incepe sa investigheze. In acelasi timp preotii parohiei incep sa sufere de halucinatii ciudate. Probele indica ca faptasii sunt niste dealeri care fac trafic cu un nou tip de drog, doar ca toate cadavrele revin la viata dupa autopsie. Toate aceste intamplari deschid o noua era, asa cum prevedea o carte misterioasa care abia acum iese din nou la lumina.

Premiul Goya de Onoare: José Luis López Vázquez

Joi, 16 octombrie, ora 18.00

CABEZA DE PERRO (Spania, 2006, 90 min.)

Regie: Santi Amodeo

Sinopsis: Samuel este un baiat de 18 ani care sufera inca din copilarie de o afectiune neurológica foarte rara. Cateodata nu mai aude, nu mai vede sau nu mai este incapabil sa mearga sau sa articuleze vreun cuvant. De aceea a crescut oarecum izolat si foarte protejat de catre familie. O serie de intamplari il fac sa ajunga la Madrid, unde o va cunoaste pe Consuelo, o fata de 20 de ani. Intre cei doi va lua nastere o relatie neobisnuita, la fel de neobisnuita ca si cei doi protagonisti.

Premiul Goya de Onoare: Manuel Aleixandre

Filmele ruleaza in v.o. spaniolă, cu subtitrare în româna şi engleza.

Bilete 10 RON – tarif întreg şi 7 RON (abonament) se vor pune în vânzare la Casa de Bilete a Cinema Studio.

Număr de vizualizări :1192


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro