spot_img

Turneul naţional „Vă place TANGO? ” ajunge la Bucureşti

Miercuri, 22 octombrie 2014, ora  19.00, la Sala Radio şi  vineri, 24 octombrie 2014, ora 20.00, la Teatrelli , vor avea loc două concerte susţinute de violoncelistul Răzvan Suma, alături de Analia Selis (voce) şi Julio Santillan (chitară) . Cele două concerte fac parte din turneul naţional “Vă place TANGO?”

În afara celor două evenimente de la Bucureşti, spectatorii din încă cinci oraşe din România vor mai „răspunde” întrebării „Vă place TANGO?”: Baia Mare – Sala Rotary a Liceului de Arte – 15 octombrie,  ora 18.00, Târgu Mureş – Casa de Cultură „Mihai Eminescu” – 17 octombrie, ora 19.00, Arcuş – Sala Castelului – 18 octombrie, ora 19.00, Sibiu – Sala Thalia – 19 octombrie, ora 19.00 şi Piteşti – Sala Filarmonicii – 23 octombrie, ora 19.00.

Ajuns la jumătatea itinerariului, turneul naţional „Vă place TANGO? ” se bucură de un succes extraordinar : după o deschidere specială şi neconvenţională a turneului la Palas Mall Iaşi, în faţa unui public de 1000 de spectatori, au urmat săli pline şi un public entuziast în Râmnicu Vâlcea, Botoşani, Bistriţa, Cluj-Napoca şi Timişoara. Biletele pentru concertul de la Sala Radio (22 octombrie) s-au epuizat în totalitate cu mai bine de două săptămâni înaintea evenimentului, iar pentru cel de-al doilea concert din capitală – Teatrelli (24 octombrie), mai sunt doar câteva locuri disponibile.

Susţinut de violoncelistul Răzvan Suma între 28 septembrie – 24 octombrie 2014, în 12 oraşe din România, alături de doi invitaţi argentinieni – Analia Selis (voce), prima oară într-un turneu partenera de scenă a partenerului său de viaţă (Răzvan Suma) şi Julio Santillan (chitară) – turneul „Vă place TANGO?” propune publicului român un repertoriu semnat de cei mai mari compozi­tori de gen.„Subiectul” turneului – tango-ul, dansul care a stârnit cele mai multe controverse – este abordat într-o manieră cu totul aparte. Cei trei artişti au ales să interpreteze tango în cel mai tradiţional mod posibil, aşa cum se cânta în mahalele din Buenos Aires atunci când acest gen provoca pasiuni aprinse, dar într-un aranjament neobişnuit şi inedit: pentru violoncel, chitară şi voce.  Aflat într-o dublă ipostază în acest turneu – de chitarist şi compozitor de piese de tango – Julio Santillan semnează şi aranjamentul muzical pentru majoritatea pieselor din repertoriu. Pentru pregătirea turneului cei trei artişti au ascultat zeci de piese celebre de tango tradiţional şi au făcut o selecţie din piesele semnate de cei mai cunoscuţi compozitori de gen, de la celebrul argentinian Astor Piazzolla la Carlos Gardel şi Sebastian Piana.

În aşteptarea celor două concerte de la Bucureşti, Răzvan Suma declară, la jumătatea itinerariului din turneul său naţional : „Vă place TANGO? înseamnă pentru mine un vis mai frumos decât mi-aş fi imaginat. Numărul mare al spectatorilor care au venit la concerte peste tot în ţară şi mesajele frumoase pe care ni le-au adresat la final sau ulterior, prin email sau pe reţelele de socializare, îmi dă speranţă şi energie pentru viitor, dar şi responsabilitatea de a veni cu noi idei inedite, care să îi surprindă pe melomani. Faptul că după Vă place BACH ? şi Vă place BRAHMS ? am ales acum tango-ul, diferit de zona muzicii clasice, mă îmbogăţeşte foarte mult spiritual. Depăşesc limitele expresive ale clasicului şi trec peste probleme tehnice neîntâlnite în muzica simfonică sau de cameră. ”

Despre colaborarea pe scenă cu soţul ei, Răzvan Suma,  Analia Selis afirmă : „Nu este uşor să lucrezi în familie sau cu prietenii tăi. Trebuie să fii foarte inteligent, calm şi obiectiv. Am lăsat la o parte faptul că suntem soţ şi soţie ca să ne putem concentra pe ceea ce vrem să oferim publicului. Sper ca spectatorii să simtă acele momente magice trăite de noi în timpul repetiţiilor. ”

Pentru mai multe detalii despre turneul naţional „Vă place TANGO?” vă invităm să consultaţi site-ul www.razvansuma.com

Eveniment organizat de Asociaţia Culturală „Analia Selis” şi susţinut de PRIMA TV.

Sponsor principal: DULUX

Partener principal: BCR

Coproducători: Radio România, Orchestrele şi Corurile Radio România, Radio România Cultural, Radio România Muzical, Radio România Regional

Maşina oficială a turneului: BMW

Eveniment reflectat de: RFI România

Parteneri: Fundaţia Phoenix şi Primăria Municipiului Târgu Mureş

Parteneri media: Business Review, Dilema veche, Historia, Cariere, Ziarul Metropolis, HotNews, Şapte Seri, 9AM, Kudika, Garbo şi Urbo.ro.

Răzvan Suma

Răzvan Suma este unul dintre cei mai activi tineri muzicieni români, cu un repertoriu cuprinzător, realizat în sute de recitaluri şi concerte susţinute în întreaga lume. Pe lângă activitatea concertistică din România, interpretează frecvent împreună cu pianistul spaniol Josu Okiñena, alături de care a concertat în săli ca “Auditorio Nacional de Madrid”, „Teatro Colon” din Buenos Aires sau „Kursall” din San Sebastian. În august 2014, Răzvan Suma a fost invitat pentru a doua oară la Festivalul Murten Classics (Elveţia). În 2009, Răzvan Suma a devenit solist al Orchestrelor şi Corurilor Radio. Cariera sa a însemnat până în prezent colaborarea cu nume importante ale muzicii clasice internaţionale, precum Maxim Vengerov, Cvartetul Voces, Silvia Marcovici, Cristian Mandeal, Horia Andreescu, Christian Badea sau Misha Katz. Sub titlul “Vă place BACH?”, în 2012 Răzvan Suma a suţinut primul său turneu naţional solo, evenimentul reprezentând o premieră absolută în România în domeniul muzicii clasice: prima interpretare a unui artist român, într-un singur concert, a integralei de suite pentru violoncel semnate de Bach. Cele două ediţii ale turneului (1-21 martie şi 2 octombrie – 7 noiembrie 2012) au însemnat 17 oraşe din România şi peste 10.000 de spectatori direcţi. Ca o continuare firească a acestei frumoase iniţiative, între 8-29 octombrie 2013, Răzvan Suma a propus melomanilor din 13 oraşe turneul naţional „Vă place BRAHMS?”, susţinut alături de pianistul spaniol Josu Okiñena. Pe lângă prezenţa sa constantă în zona muzicii clasice, Răzvan Suma a par­ticipat şi la proiecte mai puţin convenţionale, adresate unui public tânăr, deschis la inovaţie. Cel mai recent exemplu în acest sens este colaborarea cu trupa Viţa de Vie (2013), una dintre piesele albumului „Acustic” fiind înregistrate alături de Răzvan Suma. În calitate de profesor asociat la Universitatea de Muzică Bucureşti dezvoltă o intensă activitate pedagogică. De asemenea, este invitat să susţină cursuri de măiestrie organizate în ţări ca Spania, Argentina, Coreea, iar în România a predat la cele două ediţii ale Masterclass-ului „Muzica la Altitudine”.

Analia Selis

Una dintre cele mai exotice şi mai apreciate voci din peisajul muzical românesc, Analia Selis, originară din Argentina, a cântat în numeroase concerte proprii, în cele mai importante săli din România: Sala Palatu­lui, Teatrul Naţional, Sala Polivalentă, Sala Radio şi în filarmonicile din ţară. A fost invitată să deschidă evenimente muzicale im­portante, ca cele susţinute de Buena Vista Social Club, Juanes, Natalie Imbruglia, Septeto National de Cuba. Analia Selis a reprezentat Argentina la Festivalul Cerbul de Aur 2004, când s-a clasat pe locul 3. Acest moment important i-a adus imediat un contract propus de casa de discuri „Media Pro Music“, cu care a lansat două albume „Aqui hoy” şi „Aqui ma­nana”, urmate de apariţia discografică „Suenos” – „Vise” (album realizat de Cat Music). În anul 2009 Analia a lansat proiectul „Latino Amer­ica” – prin care se întoarce la muzica ei de suflet din ţara natală – şi a dăruit publicului albumul „Cântece de Crăciun pentru cei mici şi cei mari”. În 2010 a înregis­trat albumul „Un instante” alături de chitaristul Julio Santillan, violoncelistul Răzvan Suma şi actriţa Mihaela Teleoacă.

Julio Santillan

Julio Santillán, compozi­tor şi chitarist argentinian, a înregistrat peste 40 de CD-uri cu muzicieni din diferite ţări din întreaga lume şi alături de ansam­blurile pe care le conduce a participat la mai multe festivaluri de prestigiu: „Blue Note Jazz Club” (New York), „Festival Guitar­ras del mundo” (Argentina), „Festivalul George Enescu” (România) etc. Ca orchestrator şi com­pozitor a lucrat pentru teatru, filme, înregistrări şi concerte live ale multor artişti din toată lumea. Compoziţiile lui combină elementele muzicii tradiţionale din Argentina cu jazz şi muzică clasică. Ca chitarist, Julio Santillan a interpretat şi a predat masterclass-uri în Argentina, Columbia, Finlanda, Grecia, Canada, Spania, Italia, Germania, Belgia, Franţa, Cehia şi SUA. Şi-a început studiile muzi­cale în Argentina şi le-a con­tinuat apoi la Berklee College of Music (Boston, SUA).

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508