Proiecţii de film: “Luis Buñuel în Mexic”, la Instituto Cervantes

oct. 15th, 2014 | By | Category: Eveniment

În perioada 21 octombrie- 25 octombrie 2014,  la Instituto Cervantes din Bucureşti, Sala Auditorium (Bd. Regina Elisabeta nr.38) vor avea loc Proiecţii de film: “Luis Buñuel în Mexic”. Eventimentul este organizat de Ambasada Mexicului în România împreună cu Instituto Cervantes din Bucureşti. Filmele rulează în v.o. spaniolă, cu subtitrare în engleză.

Program

– Marţi, 21 octombrie 2014, ora 19.00

NAZARÍN (Mexic, 1958, 95 min.)

Regizor: Luis Buñuel

Sinopsis: În Mexicul de la începutul secolului douăzeci, umilul preot Nazarín îşi împarte sărăcia cu alţi nefericiţi care trăiesc prin jurul hanului din Chanfa. După ce protejează o prostituată care a incendiat hanul, Nazarín se vede obligat să plece de acolo. În drumul său, acţiunile sale provoacă o serie de conflicte care sunt în contradicţie cu viziunea sa de caritate creştină.

– Miercuri, 22 octombrie 2014, ora 19.00

EL GRAN CALAVERA (Mexic, 1949, 90 min.)

Regizor: Luis Buñuel

Sinopsis: Ramiro, văduv, bogat şi beţivan îi lasă să profite de el pe cei doi copii ai săi, Virginia şi Eduardo, pe fratele său leneş, Ladislao, şi pe cumnata sa Milagros. Exasperat, fratele său Gregorio se hotărăşte să-l facă să creadă că a căzut în ruină şi că familia sa trebuie să muncească pentru a supravieţui.

– Joi, 23 octombrie 2014, ora 19.00

SUBIDA AL CIELO (Mexic, 1951, 85 min.)

Regizor: Luis Buñuel

Sinopsis: Într-un sat de pe coastă, tânărul Oliverio trebuie să-şi întrerupă luna de miere din cauza mamei sale, Ester, care este pe moarte. Mama sa îi cere să meargă la Petatlán să-l caute pe avocatul Figueroa pentru a-şi scrie testamentul. Oliverio pleacă în călătorie cu un autobuz condus de Silvestre. Pe drum, tânărul va trebuie să facă faţă unor întâmplări neaşteptate şi lui Raquel, o femeie senzuală şi cochetă, hotărâtă să facă dragoste cu Oliverio.

– Vineri, 24 octombrie 2014, ora 19.00

LA HIJA DEL ENGAÑO (Mexic, 1951, 77 min.)

Regizor: Luis Buñuel

Sinopsis: Don Quintín este un modest vânzător ambulant care traversează timpuri grele. Într-o zi o găseşte pe soţia lui cu alt bărbat în pat şi o dă afară din casă. Îndoindu-se de paternitatea fiicei sale o abandonează, hotărându-se să o caute în ultimii ani de viaţă.

– Sâmbată, 25 octombrie 2014, ora 19.00

LA ILUSIÓN VIAJA EN TRANVÍA (Mexic, 1953, 90 min.)

Regizor: Luis Buñuel

Sinopsis: Atunci când află că tramvaiul numarul 133 va fi retras, Caireles şi Tarrajas, care sunt vatmani de o viaţă întreagă, se îmbată şi se hotărăsc să-l fure. Pe timpul nopţii plimbă cu tramvaiul tot felul de personaje. Dimineaţa următoare, Caireles şi Tarrajas încearcă să returneze tramvaiul, dar un poliţist pensionat, Papá Pinillos, se încăpăţânează să-i denunţe.

Intrarea va fi liberă, număr de locuri limitat. Rezervări la: cult3buc@cervantes.es

Număr de vizualizări :779


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro