Premiera israeliană a spectacolului „Kiki van Beethoven” de Eric Emmanuel Schmitt, regia Alice Barb, la YMCA Ierusalim

oct. 15th, 2014 | By | Category: Eveniment

Duminică, 19 octombrie 2014, orele 19:30, la YMCA Ierusalim, Institutul Cultural Român de la Tel Aviv, în colaborare cu YMCA Ierusalim, prezintă spectacolul „Kiki van Beethoven” de Eric Emmanuel Schmitt, regia Alice Barb, în interpretarea actriţei Simona Bondoc.

Monodrama „Kiki van Beethoven” a avut premiera internaţională la Paris în decembrie 2010, bucurându-se de mare succes la public. Spectacolul prezintă aventura unei femei sexagenare, care va reuşi cu ajutorul muzicii să-şi schimbe viaţa ei, precum şi a celor trei prietene ale acesteia. Fragmente din muzica lui Beethoven însoţesc povestea, marele compozitor devenind, de fapt, personajul principal al piesei. Christine (Kiki) şi prietenele ei, rezidente ale unei case de bătrâni, descoperă un bust al lui Beethoven şi pornesc în căutarea muzicii lui, plecând însă şi în căutarea tinereţii lor, a puterii de a iubi din nou. O fabulă despre tinereţe pierdută şi secrete îngropate.

Regizoarea Alice Barb este cunoscută publicului din România pentru spectacolele de teatru „Cabotinul”, „Căsătorie în stil olandez”, „Don Juan moare ca toţi ceilalţi”, „Priveşte înapoi cu mânie”.  Montarea românească a spectacolului „Kiki van Beethoven” s-a bucurat de succes la public atât în România, cât şi în Germania.

Actriţa Simona Bondoc a absolvit în anul 1954 Institutul de Teatru „I.L. Caragiale”, la clasa profesoarei Beate Fredanov, jucând din 1955 pe scena Teatrului Naţional din Bucureşti. Pe parcursul îndelungatei sale cariere, Simona Bondoc a fost distribuită în numeroase piese de teatru, precum „Adam si Eva” „Căsătoria”, „Cadavrul viu”, „Aşteptând la Arlechin”,  „Anna Karenina”, „A patra sora”, dar şi în producţii cinematografice, ca „Hyperion”, „Cuibul de viespi”, „Hotel de lux”.

Detalii suplimentare:

http://www.icr.ro/kikivanbeethoven2014

www.ymca.org.il

Număr de vizualizări :861


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro