PoetikA, in memoriam Iulian Trașă

oct. 1st, 2014 | By | Category: Postcard

Miercuri, 1 octombrie 2014, de la ora 19.00, la Club A din București va avea loc a 17-a ediție a serilor literare PoetikA. ”Shine on you crazy diamond” va fi o seară de poezie, muzică, amintiri și lectură în memoria celui care a fost omul Iulian Trașă, fondatorul Imagoo, prima revistă de publicitate din România, jurnalist, trăitor, și, chiar dacă nepublicat, un scriitor cu puternic accent existențialist. Între invitați se numără Paul Vinicius (poet), Dan Iliescu (muzician, Timpuri noi), Radu Toderaș (publicitate), Antonio Eduard (poet), Diana Necșulescu (arte vizuale), Vicențiu Neagoe (jurnalist, Jurnalul Național), Liviu Uleia (scriitor), Ciprian Fanaca (Fachiru, Divertis). Gazdă: scriitorul Leonard Ancuța.

”Iulian Trașă a fost un om ca noi toți. Dar în același timp era diferit de noi pentru că simțea și vedea și înțelegea lumea în mod diferit. Dacă n-ați apucat încă să cunoașteți omul, cel puțini vă puteți înfrupta din moștenirea lui, căci a lăsat câteva rânduri pline de înțelepciune și adevăr” (Leonard Ancuța)

”Curtea unui spital funcţionează după regulile unui ceasornic elveţian. Ce nu e mecanism, e în afara sistemului, e nebunie. Transcendenţa nu-şi are locul acolo. Puterea psihică din minţile nebunilor e folosită ca energie pentru rearanjarea lumii, contribuţie la o nouă ordine. De aceea oameni obişnuiţi veneau să se plimbe în parcul spitalului pentru a se integra în sistemul acela precis.” (Iulian Trașă)

Număr de vizualizări :1276


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro