Piesă de teatru creștin prezentată în cadrul Serilor Doxologia

oct. 13th, 2014 | By | Category: Postcard

Duminică, 19 octombrie 2014, ora 19, la Teatrul pentru Copii și Tineret „Luceafărul” din Iași, în cadrul Serilor Doxologia, va avea loc reprezentaţia piesei de teatru “Plecare fără întoarcere”, o dramatizare după romanele: “Ultimul Constantin” de Ileana Toma, “Neamul Basarabilor” de Aurel Petrescu, respectiv după piesele de teatru “Constantin Brâncoveanu” de Nicolae Iorga şi “Ultimul drum al lui Brâncoveanu” de Dan Tărchilă. Evenimentul, prilejuit de anul comemorativ al Sfinților Martiri Brâncoveni, este organizat de Centrul Cultural-Misionar DOXOLOGIA al Arhiepiscopiei Iașilor, cu binecuvântarea IPS Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei. Spectacolul face parte și din seria de evenimente prilejuite de sărbătoarea dedicată Sfintei Cuvioase Parascheva.

Acțiunea se petrece într‑una dintre celulele închisorii Ediculé din Istanbul, cu puțin timp înaintea decapitării domnitorului Brâncoveanu, a fiilor săi și a sfetnicului Ianache Văcărescu. Din distribuție fac parte: Corneliu Jipa, Marian Ciripan, Cristina Moldoveanu și Cristi Dionise.

Piesa, pusă în scenă de trupa de teatru Civic Art din București, se va juca și la Botoșani (Luni, 20 octombrie 2014, ora 19.00 – Casa de Cultură a Sindicatelor „Nicolae Iorga”) și Piatra Neamț (Marți, 21 octombrie 2014, ora 19.00 – Teatrul Tineretului).

Intrarea la toate cele trei reprezentații (din Iași, Botoșani și Piatra Neamț) este liberă, în limita locurilor disponibile.

Număr de vizualizări :889


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro