Mașina Timpului 2.0, la Palatul Suțu

oct. 8th, 2014 | By | Category: Eveniment

Joi, 9 octombrie 2014, de la ora 19.00, la Palatul Suţu Șuțu din București, în cadrul Conferințelor de Joi, va avea loc o nouă întâlnire cu Maşina Timpului. Partea interesantă la Mașina Timpului este că n-a fost încă inventată, așadar poate lua orice formă. A doua oară ia forma unui tren de metrou care gonește pe Magistrala Timpului și oprește în stația fiecărui deceniu al ultimului secol de istorie bucureșteană care s-a scurs. Din 1914 până în 2014, traversăm epocile, regimurile politice, dezastrele și sărbătorile Capitalei pentru a înțelege cât de complex i-a fost parcursul mai ales în secolul al XX-lea. Prezintă Cristian Radu.


„Viitorul lor este prezentrul nostru, iar ceea ce pentru noi este trecutul, pentru ei a fost prezentul cândva. Călătorim cu Mașina Timpului prin Bucureștii de ieri, Bucureștii părinților, bunicilor sau străbunicilor noștri.
Epocile nu se vor parcurge cronologic, ci vom face opriri aleatoare. Vizităm Bucureștii regali sau pe cei comuniști, pentru a compara mereu cu prezentul. Ce s-a schimbat? Ce-a rămas la fel? Am evoluat sau nu? Mașina Timpului este cea mai bună metodă de a constata că orașul este o ființă vie. El se schimbă de la o zi la alta, însă este nevoie de un arc peste timp pentru a vedea în ansamblu cât de mare este schimbarea. Haideți la bord!”
(Cristian Radu)

Intrarea 7 lei. În preţ este inclusă vizitarea expoziţiei permanente.

Următoarele conferinţe de joi:

Joi 16 octombrie 2014, ora 19:00
Reşedinţele Ştirbey din Bucureşti şi Ilfov cu Oana Marinache

Joi 23 octombrie 2014, ora 19:00
Medicii lui Brâncoveanu cu Octavian Buda

Joi 30 octombrie 2014, ora 19:00
Casa Poporului și Noul Centru civic

Număr de vizualizări :1126


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro