Lucrarea video „Conversations in Training Mode”, la Tel Aviv

oct. 29th, 2014 | By | Category: Eveniment

În perioada 6-29 noiembrie 2014, Institutul Cultural Român de la Tel Aviv susține prezentarea lucrării „Conversations in Training Mode” de Sebastian Moldovan, la Casa Artiștilor din Tel Aviv. Realizată între anii 2011-2014, lucrarea este o introspecție personală; artistul rememorează motivațiile evadării din mediul urban, în izolarea casei unde și-a petrecut etape importante din copilărie (satul Brebi, jud. Sălaj). Artistul, întors în satul bunicilor pentru o perioadă nedefinită, analizează relația sa cu solitudinea. Lucrarea redă fragmente din conversațiile cu sine, într-un montaj în care interpretează două roluri, două personaje individuale care interacționează într-un schimb de idei.

Sebastian Moldovan s-a născut în 1982. A absolvit Universtatea de Artă și Design din Cluj-Napoca și a urmat cursuri la „École Regionale des Beaux-Arts, Nantes” în 2004. Este cunoscut pentru instalații conceptuale, lucrări video, desene și fotografii care abordează teme majore prin subiecte aparent banale. A participat la Bienala de la Veneția (2013, Galeria IRCCU Veneția), la proiectul „Dada East? Romanian Context of Dadaism”, Bienala de la Praga, Bienala București și alte evenimente ale artei contemporane. În Israel, este cunoscut pentru instalația “Cancer Sprouts” prezentată cu sprijinul ICR la prima ediție a Bienalei Mediteranei (Haifa, 2010). În 2014, proiectul său „Meltdown” a fost expus la Galerie Jan Dhaese, Gent, Belgia.

Casa Artiștilor din Tel Aviv aparține Asociației Pictorilor și Sculptorilor din Israel (organizație a artiștilor vizuali profesioniști din Israel, similară Uniunii Artiștilor Plastici din România). În cele 9 galerii care fac parte din acest complex, sunt organizate lunar expoziții ale artiștilor israelieni și ale unor artiști profesioniști invitați din alte țări.

Programul complet al expozițiilor și evenimentelor de la Casa Artiștilor în perioada 6-29 noiembrie 2014: http://artisthouse.co.il/.

Adresa: Str. Alharizi nr.9, Tel Aviv, telefon 03-5246685.

Program cu publicul: de luni până joi între orele 10:00-13:00 și 17:00-19:00, vineri între orele 10:00-13:00 și sâmbătă între orele11:00-14:00.

Mulțumiri: Arie Berkowitz și Dafna Graif

Pagina evenimentului: www.icr.ro/sebastianmoldovan_telaviv_ro.

Număr de vizualizări :1055


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro