Lansarea romanului “Disputa din Micul Paris” de Paula Lavric, la Librăria Avant-Garde

oct. 18th, 2014 | By | Category: Agenda de carte

Sâmbătă, 25 octombrie 2014, de la ora 15, la Librăria Avant-Garde (Str. Al. Lăpuşneanu, nr. 16, Iaşi), va avea loc lansarea romanului “Disputa din Micul Paris” de Paula Lavric. Cartea a apărut la Editura Karth – imprint Herg Benet Publishers. Evenimentul este organizat de Grupul Librarium si Editura Karth – imprint Herg Benet Publishers. Alături de autoare, vor fi prezenţi şi vor discuta despre noua apariţie editorială Alina Mardare şi Paul Gorban, iar Andrei Maftei va susţine un scurt recital folk la chitară şi voce.

“Această scriere a Paulei m-a scos din schema obişnuită a vieţii. Ce poţi face dacă existenţa nu se conformează planurilor tale? Eroina se simte captivă într-o lume descreierată, însă viaţa ei este o trecere prin infern şi ea ştie că există şi scăparea. Pari complet normală, i se spune la un moment dat. Dar de ce n-ar fi? În fapt, este mai sensibilă şi are o viaţă interioară infinit mai bogată decât a unor paiaţe ale căror cugetări de maximă valoare se reduc la Mă gândesc că este naşpa să nu poţi purta tocuri. Oscilând între atenţia unuia sau a altuia, este un suflet chinuit, faptura nascută din Albastrul ei, a cărui intensitate este oscilantă; perfecţiunea lui nu o găseşte complet nici în grija tatălui, nici în tandreţea soţului, nici în micile atitudini de cochetărie specific feminină. Universul perfecţiunii se reconstituie prin ochiul interior; deşi limitată în acţiuni, nu am fost niciodată limitată în imaginaţie… Atenţia ei, răsucită către interior, descoperă tot ceea ce fiecare cititor, prins de vârtejul zilnic, uită: detaliul care asigură confortul cu sinele şi aduce bucuria lucrurilor mărunte sau, dimpotrivă, alimentează constuctiv evoluţia individului, generaâd conflictul cu sinele.”, a declarat Alina Mardare.

Număr de vizualizări :1305


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro