Lansare de carte Ion Mureșan și Alexandru Vlad

oct. 27th, 2014 | By | Category: Agenda de carte

Luni, 27 octombrie 2014, începând cu ora 18.00, la Librăria Book Corner ( Cluj-Napoca, Bulevardul Eroilor nr. 15), va avea loc o întâlnire cu scriitorii Ion Mureșan și Alexandru Vlad. Cu această ocazie se vor lansa cărțile apărute la editura Charmides – Oglinda aburită și Cenușă în buzunare. Alături de autori se vor afla invitații: Irina Petraș, Horea Poenar și Ștefan Baghiu. Acest eveniment are loc în cadrul săptămânii aniversare 5 ani de Librarium în Cluj-Napoca.

„Eseurile conversaţionale din Oglinda aburită ar putea destitui una din cele mai rezistente legende privitoare la Ion Mureşan: aceea a parcimoniei. Un autor care în aproape treizeci şi cinci de ani (câţi au trecut de la debut) publică, mari şi late, patru cărţi (dacă o adăugăm în listă şi pe aceea, din 1998, dedicată poeticii urmei) nu pare sortit unei cariere publicistice, care presupune, cum ştim, o anume prodigalitate şi, până la urmă, o periculoasă uşurinţă stilistică. […] Chiar dacă scrie rar şi publică şi mai rar, un mare poet ştie cum să ţină trează poezia din viaţa sa. Oglinda aburită o dovedeşte cu vârf şi îndesat.” Cosmin Ciotloș despre Oglinda aburită.

„Textele lui Alexandru Vlad au întotdeauna o aromă autobiografică, fără să aibă, însă, niciodată valoarea reală de autobiografie. Ficţionalul transcede experienţa reală şi oferă cititorului surpriza descoperirii unei lumi uşor infuzate de fantastic, uşor livrescă, uşor poetică, niciodată lăcrămos retrasă în estetism, lume pe care cititorul o identifică aproape ca prin automatism, cu lumea reală proprie, aşa cum şi-ar dori-o proiectată în subconştient. Personajul Alexandru Vlad este unul dintre elementele de bază ale prozatorului. Recursul la medierea naraţiunii prin intermediul unui personaj îi facilitează discursul cu accent confesiv şi introduce o altă  constantă, morala.” Victor Cubleșan despre Cenușă în buzunare.

Număr de vizualizări :951


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro