Expoziţia “Revival”, la Casa „Ion Mincu”

oct. 13th, 2014 | By | Category: Eveniment

Miercuri, 22 octombrie 2014, de la ora 19:00, în spaţiul Casei „Ion Mincu” (Sediul O.A.R, Str. Pictor Arthur Verona nr. 19, Sector 1, Bucureşti), va avea loc vernisajul expoziţiei artistei Dorina Horătău, „REVIVAL”. Expoziţia va fi prezentată de Şerban Ţigănaş, preşedinte O.A.R şi Cristian Robert Velescu, critic şi istoric de artă. Această expoziţie este organizată în colaborare cu Ordinul Arhitecţilor din România şi va fi deschisă în perioada 22 octombrie – 3 noiembrie 2014, de luni până vineri, între orele 10:00- 16:00. Lucrările expuse fac parte dintr-o serie/discurs de autor cu o puternică amprentă personală, în care se pune accentul pe recuperarea, asocierea şi reasamblarea ţesăturilor tradiţionale românesti, precum şi a altor materiale de lucru. AgenţiadeCarte.ro este partener media al evenimentului.

“ Cred în goliciunea necosmetizată, de aceea aleg exprimarea frustă şi expunerea calităţilor în continuarea firească a spaţiului/locului sau a materialului de lucru. În acest sens, aleg aproape de fiecare dată o atitudine mai puţin „după bunul  plac al artistului”, iar materialul de lucru sau spaţiul  devin partenerii mei de dialog”, a declarat Dorina Horătău.

Dorina Horătău este preocupată în mod special de subiectele legate de compoziţia spaţiului interior şi integrarea gestului textil în cadrul acestuia ca accent şi simbol. Acoperă o gamă largă de definiţii ale obiectelor realizate manual cu ajutorul fibrei – instalaţie (textilă), obiect textil spaţial, ambiental, “entitatea sau prezenţa textilă” cu ajutorul materialelor de lucru convenţionale şi mai puţin convenţionale. Este membru al U.A.P.R  şi are un palmares bogat de expoziţii naţionale şi internaţionale. Din 1990 până în prezent a participat la peste 120 de expoziţii (saloane, municipale, bienale, trienale etc.) organizate în muzee, centre, instituţii culturale, galerii şi spaţii alternative. Obţine Marele Premiu al Trienalei de Artă Textilă/ ediţia a V-a, Premiul BIAMT/Bienala Internationala de Arte Miniaturale/ Secţiunea Arte Textile, Premiul pentru Arte Decorative ”Arte în Bucureşti”/ ediţia a III-a, Bursa UAP/ Secţiunea Arte Decorative.

Un eveniment sprijinit de Avincis

Parteneri: Ordinul Arhitecţilor din România, Uniunea Artiştilor Plastici din România, DDB Design, Atelier FABRIK

Parteneri media: Puterea, Modernism, Deco şi Eco , ArtClue, Onlinegallery.ro, AgenţiadeCarte.ro, VreauArta.ro, România Pozitivă

Număr de vizualizări :1129


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro