Expoziţia “ Neuron- Re-animare”, la Galeria Tipografia

oct. 7th, 2014 | By | Category: Eveniment

Joi, 9 octombrie 2014, între orele 18-22 va avea loc vernisajul „Neuron- Re-animare”, în cadrul Bucharest Print Biennale 2014, la Galeria Tipografia ( Combinatul Fondului Plastic, Str. Băiculeşti, nr.29, Bucureşti).

Expoziţia “Neuron- Re-Animare” este deschisă publicului în perioada 9-13 octombrie 2014.

Re-animarea preselor de gravură din Str. Speranţei (Bucureşti), atelier desfiinţat cu câţiva ani în urmă, se produce prin conexiuni neuronale activate de Vlad Basarab, Andrei Ciubotaru şi Dragoş Neagoe. Sensul acţiunii noastre este unul de re-asamblare a pieselor disparate, în organismul artei contemporane. Diagnosticul pronunţat de cei în cauză nu are ca temei logica ştiinţifică, soluţia propusă fiind una de re-energizare a pieselor prăfuite. Componentele mecanismului tradiţional sunt transformate în obiecte destinate imprimării experimentale. Ajungând la acest consens, folosim presa de gravură, tradiţională prin aspect şi intenţie, ca o formă vie, parte dintr-o instalaţie scurtcircuitată de proiecţia video a acţiunii de re-vitalizare.

Bucharest International Print Biennale 2014 urmăreşte să ofere artiştilor posibilitatea de a reinventa imaginea gravată, de a descoperi dacă aceasta a reuşit să treacă testul timpului şi să se impună ca formă de manifestare în arta actuală. Îşi propune să lanseze un dialog vizual între idee şi tehnica de lucru a gravurii, readucând tradiţia în actualitate ca mod de exprimare contemporan.

Organizator: Uniunea Artiştilor Plastici din România.

Număr de vizualizări :1027


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro