Dezbatere „Strategii eficiente într-o campanie electorală“, la Librăria Humanitas

oct. 15th, 2014 | By | Category: Eveniment

Vineri, 24 octombrie 2014, ora 19.00, la Librăria Humanitas de la Cişmigiu,  va avea loc dezbaterea „Strategii eficiente într-o campanie electorală“ pornind de la volumul “Pupă-l în bot şi papă-i tot. Manual de marketing politic” de James Carville si Paul Begala, apărut de curând la Editura Humanitas. Invitaţi: Cristian Preda, Iulian Comănescu, Felix Tătaru. Moderator: Cristian Pătrăşconiu.
Firma americană de consultanţă Carville & Begala a conceput şi a pus în aplicare strategii câştigătoare pentru numeroşi candidaţi politici, printre care Robert Casey Sr. (care a devenit astfel guvernator al statului Pennsylvania în 1986), Frank Lautenberg (reales guvernator al statului New Jersey în 1988), Harris Wofford (câştigător în cursa pentru Senat în 1991), Zell Miller (guvernator în 1990) etc. Cea mai răsunătoare victorie rămâne totuşi cea a candidatului la preşedinţie Bill Clinton, din 1992, după o campanie ieşită din tipare, după cum depune mărturie şi documentarul de mare succes The War Room (1993).
„Cartea aceasta îţi va pune la dispoziţie câteva sfaturi practice şi de bun-simţ în aşa fel încât să ieşi câştigător. Vei dobândi anumite tehnici şi tactici verificate în diverse confruntări şi care s-au dovedit infailibile în vâltoarea încleştărilor politice. Una peste alta, dacă eşti mai rapid, mai isteţ şi mai bătăios decât adversarul tău, ai toate şansele să câştigi. Acesta este şi scopul cărţii noastre – să-ţi dezvolte calităţile respective. Nădăjduim să-ţi punem la dispoziţie câteva strategii uşor de aplicat, astfel încât să înveţi cum să închei o afacere, cum să câştigi clienţi, cum să avansezi ierarhic sau cum să obţii victoria în alegeri. Şi, mai presus de toate, cum să-ţi învingi adversarii.
Una dintre cele mai importante lecţii pe care le-am învăţat este că nu există un conflict între îndatorirea de a face ceea ce-i corect şi impulsul de a face ceea ce-i rentabil; e pur şi simplu depăşită o asemenea concepţie. Rămân, în schimb, mereu actuale şi dezirabile strădania de a-ţi păstra buna-cuviinţă, generozitatea şi onestitatea; necesitatea de a-i învesti cu încredere pe cei din jur şi de a-ţi asuma răspunderea; datoria de a pune în valoare calităţile nebănuite ale oamenilor şi de a persevera în tot ce faci. Cel mai adesea, acestea sunt strategiile cele mai eficiente pe calea către succes.“ -James CARVILLE, Paul BEGALA. „De un comic dezarmant! Doi strategi politici foarte pitoreşti vorbesc degajat şi pe înţelesul tuturor despre tainele reuşitei în viaţă. Iar sfaturile lor se aplică indiferent de orientarea politică a cititorului.“- Houston Chronicle

CHESTER JAMES CARVILLE Jr. (n. 1944), analist şi consultant politic american, personalitate mediatică, moderator de televiziune şi radio difuziune, profesor de ştiinţe politice la Tulane University (New Orleans, Louisiana), actor (The War Room, The People vs. Larry Flynt, Mad About You etc.) şi producător executiv (All the King’s Men) la Hollywood, admirator şi consilier al lui Hillary Clinton, colaborator, din 2014, al postului Fox News şi susţinător de seamă al Partidului Democrat din Statele Unite. A devenit celebru după ce a condus magistral – şi neconvenţional –, alături de Paul Begala, campania prezidenţială a lui Bill Clinton, în 1992. Deşi căsătorit, din 1993, cu o republicană, Mary Matalin, la rândul ei consultant politic (a făcut parte din echipa de campanie a lui George Bush Sr., în 1992), James Carville este un fervent adept al politicilor de stânga, susţinând necontenit că „democraţii sunt eroii, iar republicanii personajele negative”. A publicat, printre altele, All’s Fair: Love, War and Running for President (1995, în colaborare cu Mary Matalin şi Peter Knobler), We’re Right, They’re Wrong: A Handbook for Spirited Progressives (1996), Had Enough? (2004), It’s the Middle Class, Stupid! (2012, în colaborare cu Stan Greenberg), Love & War: Twenty Years, Three Presidents, Two Daughters and One Louisiana Home (2014, în colaborare cu Mary Matalin), dar şi o carte pentru copii, Lu and the Swamp Ghost (2004, în colaborare cu Patricia McKissack, ilustraţii de David Catrow). În prezent trăieşte în New Orleans, împreună cu soţia şi cu cele două fiice.

PAUL EDWARD BEGALA (n. 1961), absolvent de drept la University of Texas din Austin, a condus, împreună cu James Carville, echipa de consultanţă a lui Bill Clinton, care a devenit astfel, în 1992, primul democrat după 16 ani care a ajuns la Casa Albă. Până la acea victorie răsunătoare, Begala mai înregistrase câteva, alături de partenerul său de afaceri Carville, în campanii electorale ale unor candidaţi pentru Senat sau pentru scaunul de guvernator din state precum Pennsylvania, Kentucky sau Georgia. Tot alături de Carville s-a implicat în campania pentru alegerile preliminare a lui Hillary Clinton, din 2008, apoi, după ieşirea acesteia din cursă, l-a susţinut activ pe candidatul la preşedinţie Barack Obama. A publicat, printre altele, Is Our Children Learning? The Case Against George W. Bush (2000), It’s Still the Economy, Stupid (2002), Take It Back. Our Party, Our Country, Our Future (2006, în colaborare cu James Carville). Paul Begala trăieşte în Virginia, alături de soţia sa, Diane Friday, şi de cei patru băieţi ai lor, şi predă la Georgetown University.

Număr de vizualizări :734


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro