Actori celebri participă la licitația „Dăruind vei dobândi”

oct. 23rd, 2014 | By | Category: Eveniment

Sâmbătă, 1 noiembrie 2014, ora 12.00, la sediul Galeriilor Artmark – Palatul Cesianu-Racoviță (Str. C.A. Rosetti, nr. 5, București), va avea loc evenimentul caritabil, Licitația „Dăruind vei dobândi”.  Program expoziție: 27 – 31 noiembrie 2014, între orele 10.00 – 20.00. Vor împrumuta rolul de comisar de licitație Artmark : Mircea Diaconu, Florina Cercel, Diana Lupescu, Mihai Dinvale, Carmen Tănase . În sală, acestora li se vor alătura și alte nume celebre ale teatrului românesc (Maia Morgenstern, Marcel Iureș, Oana Pellea, Margareta Pâslaru,  etc.).

Pentru prima oară în decursul celor 24 de ediţii, Festivalul Naţional de Teatru îşi extinde agenda cu un eveniment caritabil. Licitația susținută de mari actori ai scenei românești pentru colegi aflați în suferință este organizată de UNITER și ARCUB, cu sprijinul Artmark. Nume mari ale teatrului românesc vor fi prezente în sala de licitații alături de personalități din mediul business, media și politic. Obiecte de artă, obiecte personale sau artefacte-mărturii ale activităţii teatrale, oferite de către artişti de seamă și de teatre importante compun Licitația „Dăruind vei dobândi”. Victor Rebengiuc, Mariana Mihuț, Marcel Iureș, Oana Pellea, Maia Morgenstern, Mihai Dinvale, Emilia Popescu, Alexandru Arșinel, Stela Popescu, Margareta Pâslaru, Florina Cercel, Ion Caramitru, Mircea Diaconu, Mihai Mălaimare, Rodica Mandache sunt doar o parte dintre cei care au oferit obiecte personale încărcate de emoții, de amintiri și de povești. De asemenea, aceștia vor susține cauza și din sala de licitație, fiind prezenți la acest spectacol unic, inclusiv prin reuniunea celor mai mari nume ale teatru românesc pe aceeași scenă. Atmosfera de spectacol va fi susținută și de interpretarea succesivă a rolului de maître-priseur de Mircea Diaconu, Florina Cercel, Diana Lupescu, Mihai Dinvale și Carmen Tănase, alături de comisarul Artmark Adina Matei. Sumele strânse în urma licitației caritabile vor merge către artişti aflați în situații precare, semn că nu au fost uitați de public sau de colegi și vor fi încasate, precum și distribuite de către reprezentanții UNITER. Din poziția de operator și de susținător al acestui eveniment caritabil organizat de UNITER, Artmark își exprimă speranța în reeditarea de către UNITER a acestui proiect caritabil și în anii următori.

Artmark este o casă de licitaţii de artă înfiinţată în 2008 care selectează, evaluează şi pune în circuitul pieţei de artă opere cu autenticitate garantată, susţinând în paralel activitatea Centrului Cultural ArtSociety, care organizează expoziţii de artă de anvergură naţională.  În cei cinci ani de existenţă, Artmark, liderul pieței de artă din România (76% cotă de piață în 2013, conform datelor Indexului Pieței Românești de Artă), a organizat peste 120 de licitaţii de artă, care au pus în vânzare peste 15.000 de opere de artă şi obiecte de colecţie (dintre care, numai în 2013, aproximativ 5.000). Piața licitațiilor de artă din România s-a situat în 2013 la aprox. 15,1 milioane euro (comparativ cu valoarea de 14,6 milioane euro în 2012 și 13,7 milioane euro în 2011), într-o piață de artă ce poate fi estimată ca depășind 28 milioane euro. Diversificarea ofertei în piață a dus la creșterea numărului de tranzacții, licitațiile de artă înregistrând adjudecarea mai multor obiecte de artă decât în 2012 cu 6%. Din poziția de lider, Artmark și-a asumat rolul de formator de piață, promovând activitățile educative și de sporire a interesului și fondului de cunoștințe despre arta românească, în context internațional. În 2013, Artmark a itinerat o seamă de expoziții de licitație la nivel național, facilitând amatorilor de artă din țară (orașe precum Constanța, Timișoara, Arad, Iași, Ploiești, Brașov, Focșani, Buzău, Sfântul Gheorghe, Bacău, Piatra Neamț etc.) accesul la capodopere ale creației artistice românești din colecții private. Tot din seria de evenimente de informare și educare a publicului, Artmark a continuat și dezvoltat, prin Institutul Artmark de Management al Artei, programa de cursuri de weekend despre arta românească și mecanismele de funcționare a pieței de artă.  Către sfârșitul lui 2013, casa Artmark comunică oficial înființarea Consiliului său de Excelență, ce acoperă, ghidează și girează activitatea întregii platforme culturale Artmark, inclusiv Centrul Cultural ArtSociety și Institutul de Management al Artei, cuprinzând ilustre personalități culturale sau publice românești, cu misiunea declarată de a se implica în creșterea vizibilității culturii românești și a impactului acesteia în modelarea societății românești, de la Președintele României (1996-2000) prof. univ. dr. Emil Constantinescu la Prințesa Marina Sturdza ori la artistul Ioan Sbârciu, Președintele Senatului Universității de Artă Cluj, sau la Catrinel Pleșu, directorul Centrului Național al Cărții etc. Este de menționat și numirea în Consiliu a Angelei Baillou, directorul general al Christie’s Austria, în coordonarea activităților pentru Europa Centrală și de Est, pe fondul intensificării colaborării profesionale între cele două case și a interesului manifest al Christie’s pentru evoluția pieței regionale.

Pentru mai multe informaţii, vizitaţi www.artmark.ro .

Număr de vizualizări :980


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro