5 săptămâni până la închiderea aplicațiilor pentru EFFE

oct. 9th, 2014 | By | Category: Postcard

EFFE – Europe for Festivals, Festivals for Europe – a anunțat numele președintelui juriului internațional care va acorda anul viitor premiile EFFE celor mai importante festivaluri din Europa. Este vorba despre Vincent Baudriller, actual director al Teatrului Vidy Lausanne din Elveția. Alături de Hortense Archambault, a fost directorul Festivalului de la Avignon din 2004 până în 2013. Este un manager talentat în coordonarea festivalurilor și va adăuga valoare atât platformei EFFE, cât și procesului de selecție și decernare a premiilor EFFE.

Juriul internațional va fi compus din 13 membri. În prezent, Vincent Baudriller alături de co-directorii EFFE, Kathrin Deventer și Hugo De Greef se ocupă de alegerea celorlalți membri ai juriului, care vor fi din domenii diverse: artiști, profesioniști media, profesioniști din mediul academic, lideri de afaceri, tineri manageri de festivaluri, lideri politici europeni și nu numai.

Vincent Baudriller va coordona juriul și procesul de selecție a câștigătorilor premiilor EFFE, care vor fi anunțate în toamna anului 2015. Cel mai important este faptul că juriul nu va selecta doar festivalurile care stabilesc tendințe în domeniu, dar va oferi şi un comentariu asupra valorilor festivalurilor din Europa. Juriul va publica analizele făcute, opiniile și recomandările asupra peisajului actual și viitor al festivalurilor.

Termenul limită de înscriere pentru competiția Festivalul European EFFE este 15 noiembrie 2014, iar până la final se dorește înscrierea unui număr cât mai mare de structuri festivaliere din toate domeniile culturale și de toate dimensiunile. În prezent, din România s-au înregistrat 56 de festivaluri.

Constantin Chiriac, președintele Fundației Democrație prin Cultură transmite un mesaj reprezentanților festivalurilor naționale: „Mă adresez dumneavoastră, celor care v-ați asumat munca dificilă de a concepe și organiza un festival în comunitățile pe care le reprezentați. Oportunitatea de a avea o promovare la nivelul celor 28 de state membre ale Uniunii Europene, dar și la nivelul țărilor asociate sau partenere este o șansă unică pe care sper din toată inima să o folosiți. Oferta pe care am făcut-o tuturor festivalurilor din România, indiferent de mărime sau domeniul artistic pe care îl reprezintă e o circumstanță favorabilă în care competiția e numai cu voi înșivă, astfel încât veţi putea să primiți statutul de festival european, ce vă dă posibilitatea unei promovări internaţionale, dar și accesibilitate către fondurile europene. În același timp, juriul care a fost instituit are rolul de a vă ajuta, nicidecum de a penaliza punctele încă neîmplinite. Dincolo de festivalurile puternice și recunoscute din România, care e firesc să apară în anuarele din toate țările Uniunii Europene, oferim posibilitatea tuturor celor care nu au ajuns la un statut de recunoaștere important de a împlini acest deziderat. E un gest de solidaritate și sprijin pe care-l facem pentru că e important să avem o multitudine de structuri festivaliere care să reprezinte comunitățile din România în dialogul cultural al Europei. Mult succes!”

Înscrierile se fac pe platforma www.effe.eu. Formularul pentru înscriere este simplu, format din câțiva pași:

A) informații generale;

B) informații specifice, mai exact 3 întrebări la care trebuie date răspunsuri;

C) documente adiționale;

Reamintim că cei trei experţi care vor finaliza anul acesta selecția candidaților din România sunt: reputatul critic şi eseist George Banu, profesor universitar de studii teatrale la Sorbonne Nouvelle, Laurenţiu Damian, regizor, scenarist, profesor universitar la UNATC, preşedinte al Uniunii Cineaştilor din România şi Vasile Şirli, compozitor şi producător muzical, membru al Uniunii Compozitorilor şi Muzicologilor din România, director muzical la Disneyland Resort Paris.

Mai multe informații găsiți pe site-ul www.effe.eu.

Validarea aplicației se va face după achitarea taxei de 50 de euro în contul EFFE.

Persoane de contact:

Victor Kiraly: kiraly.victor@gmail.com, (004) 0747 457 118

Emilia Robescu: emilia.robescu@gmail.com (004) 0746 309 644

Număr de vizualizări :959


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro