„Escroci în aer liber” de Ion Băieşu, regia Dan Tudor, la Festivalului Internaţional de Storytelling

oct. 5th, 2014 | By | Category: Postcard

În perioada 9-18 octombrie 2014, în Israel va avea loc Festivalul Internaţional de Storytelling, la Teatrul din Givatayim. Cu sprijinul Institutului Cultural Român de la Tel Aviv, în cadrul festivalului va fi prezentat spectacolul “Escroci în aer liber” de Ion Băieşu, regia Dan Tudor, aflat în repertoriul Teatrului Mignon din Bucureşti. Spectacolul va avea loc în data de 16 octombrie 2014, ora 18:00 la Teatrul din Givatayim.

Escroci în aer liber (România, 2013) comedie, de Ion Băieşu, regia: Dan Tudor

Distribuţie: Monica Davidescu, Dan Tudor

Muzica: Dan Creţu

Spectacol în limba română cu supratitrare în engleză

16 octombrie 2014, ora 18:00, Teatrul din Givatayim

Bilete: 03-5745005 / 035730661* sau online: http://stories.pashbar.co.il/show.php?id=3330

*Abonaţii Institutului Cultural Român de la Tel Aviv beneficiază de reducere din preţul iniţial al biletului

„Escroci în aer liber” este o comedie în care sunt prezentate diverse moduri amuzante de a seduce. Un cuceritor de meserie alege peronul gării ca loc în care îşi valorifică talentul de Don Juan.

“Dan Tudor și Monica Davidescu depășesc „matricele” citate, reușind printr-un travaliu artistic de mare virtuozitate să imprime rolurilor amprenta lor personală, impunându-se, astfel, pe un drum sigur spre galeria perechilor celebre ale teatrului românesc.

Actul doi dezvoltă și aprofundează o viziunea regizorală nouă, în care Dan Tudor e autorul principal. El îi „trimite” pe cei doi tineri la teatru tocmai la o piesă a fondatorului și maestrului absurdului: „Cântăreața Cheală” de Eugen Ionescu. Doar că scena și cei doi devin acum „spectatori”, iar publicul „preia” rolul actorilor și al piesei ionesciene. Aceasta înseamnă: absurdul suntem noi, realitatea!

Printr-o rafinată îmbinare între partitura scrisă și improvizație se naște o fascinantă meta-realitate, încoronată de umorul spontan și jocul inspirat al celor doi artiști, ce se „amestecă” printre spectatorii deveniți involuntar co-protagoniști ai unei duble farse absurde”, a declarat  Eugen Cojocaru, critic literar.

Programul complet al festivalului: http://stories.pashbar.co.il/shows.php

Ion Băieşu (Ion Mihalache, 1933-1992) este unul dintre cei mai populari dramaturgi români contemporani. Spectacolele sale de teatru au fost adaptate atât pentru sălile de spectacol, cât şi pentru televiziune. Majoritatea pieselor sale se constituie într-o satiră a societăţii româneşti din perioada comunistă.

Număr de vizualizări :1016


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro