“Un minut la psiholog-strategii ca să rămâi sănătos într-o lume nebună ” de Arnold A. Lazarus, Clifford N. Lazarus

oct. 13th, 2014 | By | Category: Agenda de carte

La Editura Trei a apărut, în colecţia Psihologie Practică, cartea “Un minut la psiholog- strategii ca să rămâi sănătos într-o lume nebună” de Arnold A. Lazarus, Clifford N. Lazarus. Traducere de Catalina-Adriana Petria. Care este cheia unei căsnicii de succes? Cum gestionezi furia, depresia, stresul şi anxietatea? Este sănătos să te descarci? Care sunt pericolele gândirii pozitive? Este posibil să rămâi „sănătos la cap, într-o lume nebună”?

Autorii acestei cărţi cred că da, şi ne oferă 101 căi pentru a face faţă acestei adevărate provocări a secolului nostru. Care sunt elementele vitale ale unei căsnicii de succes; cum să-ţi gestionezi mai bine furia, depresia, stresul şi anxietatea; cum este influenţată starea noastră de bine de reacţia la evenimentele de zi cu zi – la astfel de întrebări autorii răspund în „pastile” de câte un minut, scrise iniţial pentru ascultătorii emisiunii de radio pe care cei doi o realizau împreună. Pe lângă alte teme abordate cu realism şi umor, cum ar fi pericolele gândirii pozitive, pierderea în greutate, comunicarea cu şefii şi colegii, autorii oferă sugestii referitoare la alegerea unei psihoterapii, însoţite de descrierea celor mai bune (şi mai rele) tipuri de terapeuţi.

Arnold A. Lazarus s-a născut în Johannesburg, Africa de Sud, unde a studiat şi a câştigat experienţă clinică în lucrul cu pacienţii cu fobii. S-a mutat în Statele Unite în 1967, unde a dezvoltat ceea ce avea să fie contribuţia sa majoră la domeniul psihoterapiei, terapia multimodală, o formă de terapie cognitiv-comportamentală bazată pe teoria învăţării sociale şi cognitive şi pe rezolvarea practică de probleme.
Fiul său, Clifford N. Lazarus, este psiholog clinician şi psihoterapeut. A realizat, împreună cu tatăl său, emisiunea de radio „Probleme de sănătate mentală”.

Număr de vizualizări :1060


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro