“Însemnări volatile” de Mihai Cezar Popescu

oct. 29th, 2014 | By | Category: Agenda de carte

Joi, 20 noiembrie 2014, ora 16.00, în cadrul Târgului de Carte Gaudeamus 2014, în Sala Cupola de la Romexpo, va avea loc lansarea cărții “Însemnări volatile” de Mihai Cezar Popescu, apărută la Editura Sigma.


Lucrarea preia și prelucrează vechiul motiv literar, oglinda. Oglinda este martorul ce-l îndeamnă pe artist să  descifreze ” vibrații de abur firav” unde se produce firesc „declarația de iubire”: „iubita mea/ tristă   și lină / trestia mea/ învăluită -n vină / blând strecurată /  în dor picurată / undeva peste zbor/ tăceri mi te-arată .” Mihai Cezar Popescu,  în primul Argument, dezvăluie plăcerea chinuită a autoanalizei imaginând, la un prim nivel al lecturii, o operație chirurgicală supravegheată de un “personaj calm, liniștit, care asistă neclintit la chinurile” sale. Volumul unitar și divers totodată, oferă o demonstrație a manierei elegant-spirituale prin care talentul poate fi strunit  și  lucrat cu migală.

Înființată  în 1990, Editura SIGMA, la mai bine de 21 ani de activitate, dă proba maturității sale. Mărturie stă evoluția sa pe piața editorială românească. Pornind inițial unidirecțional, cu o producție de carte centrată pe domeniul matematicii școlare, Editura SIGMA și-a diversificat, în timp, direcțiile de manifestare. Centrul de interes a rămas cartea școlară, intențiile noastre fiind de susținere și promovare în învățămantul românesc.

Număr de vizualizări :1029


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro