„Joc de umbre şi lumini” de Dan Mardan

sept. 16th, 2014 | By | Category: Agenda de carte

Joi, 18 septembrie 2014, la Book Corner Librarium din Cluj (Bulevardul Eroilor nr. 15), începând cu orele 18.00,Editura Eikon vă invită la lansarea volumului „Joc de umbre şi lumini” de Dan Mardan. Despre carte vor vorbi: Viorel Cacoveanu, Constantin Cubleşan şi Ioan-Pavel Azap. Dan Mardan, născut la Cluj şi actualmente stabilit în SUA, a debutat cu volumul de proză „Popa Sever” (Editura Eikon, 2013). „Talentul de povestitor al lui Dan Mardan este reconfirmat de a doua sa carte, romanul de faţă, Joc de umbre şi lumini. Ca şi prozele din volumul de debut, romanul are tentă autobiografică iar acţiunea este plasată, de această dată integral, în lumea emigranţilor. Scris fără ezitări, egal cu sine,Joc de umbre şi lumini reprezintă cartea unui prozator aflat în reală ascensiune.” (Ioan-Pavel Azap).

„Se spune, și de cele mai multe ori este adevărat, că prima impresie contează. În cazul unui scriitor această impresie „inițiatică” înseamnă primul volum de autor publicat. Din această perspectivă, se poate afirma fără teama de a greși că Dan Mardan a pășit cu dreptul în lumea literară: Popa Sever (apărut tot la Editura Eikon, în 2013) este o culegere, un volum de povestiri care relevă o scriitură bine exersată și bine temperată, de cursă lungă, marcată de melancolie dar și de ironie și umor. O bună parte dintre textele cărții are, într-o mai mică sau mai mare măsură, tentă și tematică autobiografice. Ca scriitură, avem de-a face cu o proză așezată, temeinic, în buna și viguroasa tradiție a prozei ardelene pe care Dan Mardan dovedește că a citit-o și asimilat-o și de la care se revendică (sau căreia cititorul îl poate asimila) tacit. Și nu este vorba despre un „filon” epigonic, ci de filiație și consonanță, de empatie și electivitate în ultimă instanță” -Ioan-Pavel Azap.

Număr de vizualizări :935


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro