”Without Face”, de Dragoș Mălăescu

sept. 1st, 2014 | By | Category: Postcard

Marți, 2 septembrie 2014, de la ora 18.00, la Muzeul Județean Gorj (Str. Geneva nr. 8, Târgu Jiu), va avea loc vernisajul expoziției de fotografie ”Without Face”, semnată de artistul Dragoș Mălăescu. Expoziția a fost vernisată inițial, în martie a.c., la București, iar în iunie la Sibiu. În Târgu Jiu va rămâne deschisă publicului timp de aproape o lună (2-28 septembrie 2014). AgențiadeCarte.ro este partener media al evenimentului. Organizator: Dorina Cioplea.


”Without Face este o expoziţie ce alătură o serie de fotografii conceptuale realizate de către Dragos Mălăescu. Fiecare fotografie expusă absoarbe privitorul într-o poveste misterioasă, imaginată dincolo de chipurile personajelor fotografiate.

Artistul alege să îsi exprime propriile viziuni creative prin intermediul acestor metafore vizuale. Obscuritatea ce învăluie imaginile și ingeniozitatea obiectelor utilizate provoacă imaginaţia publicului, ilustrând totodată o viziune artistică inedită.

Accentele horror-noir din fotografiile artistului, dublate de o sensibilitate faţă de elementele naturale caracterizează demersul său fotografic.

Cei 8 ani de experienţă în fotografie, pasiunea nemărginită și curiozitatea pentru acest domeniu au modelat activitatea artistică a tânărului fotograf. Până în prezent, lucrările acestuia au fost expuse în cadrul mai multor expoziţii de fotografie personale și colective, atât în Bucuresti, cât si în străinătate. Participarea în cadrul expoziţiei de fotografie Story of the Creative din New York, a reprezentat pentru tânărul fotograf momentul culminant al anului 2013.

Lucrările lui Dragos Mălăescu sunt adesea inspirate de necunoscutul naturii, acesta fiind predominant atras de arta fotografiei alb-negru. Student la medicină, fotograful încearcă să îsi transpună sensibilitatea și în opere de interes știinţific, contribuind la realizarea unui atlas de anatomie.” (Ștefania Rușeț)

”Dragoș Mălăescu preferă peisajele. În special pe cele alb-negru. Copacii, ceața, munții… Și totuși, atunci când surprinde portrete o face într-un mod proaspăt și convingător. Alegerea acestei teme, a portretelor fără față, este și, în același timp, nu este o surpriză pentru cei care cunosc preocupările fotografului. Abordarea artistică a portretului nu îl rupe de peisajele sale ci, din contră, pare să prezinte privitorului o continuare vizuală a lumilor pe care le imaginează sau pe care le surprinde prin obiectivul camerei sale de fotografiat. ”Without Face” oferă vizibilitate dintr-un alt unghi asupra fanteziei autorului. Dragoș Mălăescu depersonalizează modelele și apoi le recompune, dându-le identitate prin introducerea în compoziție a diferitelor elemente vizuale și a unor detalii uneori total neașteptate. Iar asta anunță, cred eu, un drum ascendent, lung și plin pentru tânărul fotograf.” (Dorina Cioplea)

Portofoliu:
http://dragosmalaescu.com/

Număr de vizualizări :1042


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro