”Mecanismele nedescoperite de Leonardo”, expoziție de etnosculptură a artistului vizual Mihai-Corneliu Donici

sept. 16th, 2014 | By | Category: Postcard

Joi, 18 septembrie 2014, de la ora 19.00, la Galeria Pygmalion din Timișoara (str. A Pacha nr.8), va avea loc Vernisajul expoziției ”Mecanismele nedescoperite de Leonardo”, cea de-a treia expoziție de etnosculptură a artistului vizual Mihai-Corneliu Donici. Evenimentul va fi întregit de recitalul pe care flautistul Vlad Colar îl va susține la instrumente de lemn (flaut piccolo), interpretând în primă audiție absolută o lucrare a compozitorului timișorean Gabriel Mălăncioiu, dar și o compoziție rar auzită alui Dinu Lipatti. Expoziția ”Mecanismele nedescoperite de Leonardo” este un eveniment organizat de Asociația Culturală Arte-Factum în parteneriat cu Direcția Județeană pentru Cultură Timiș. Cele 15+1 etnosculpturi create de arhitectul Mihai-Corneliu Donici în cadrul acestui proiect estetic vor rămâne în perioada 18-30 septembrie 2014 la Galeria Pygmalion, accesibilă publicului de luni până vineri, zilnic între orele 13-19.  Evenimentul susține proiectul Capitală Culturală Europeană-  Timișoara, oraș candidat.

”Civilizația românească nu a creat o mare cultură, dar spațiul tradițional a dezvoltat o adevărată epocă a lemnului.Meșterii populari creau unelte folosind mult lemn și uneori metal. Unicate care păstrează urma meșterului, finisate  în zeci de ani de folosire, și-au pierdut utilitatea, rămânând cu frumusețea intrinsecă a formei. Leonardo a creat proiecte.  Meșterii au realizat unelte. Artefacte din cultura populară sunt asamblate, în tehnica  ready-made, sugerând mecanisme complexe și ilogice, cu valoare exclusiv estetică”,a declarat Mihai-Corneliu Donici .

Număr de vizualizări :941


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro