FILB participă la Swimathon București, ediția 2014

iul. 7th, 2014 | By | Category: Eveniment

Festivalul Internațional de Literatură de la București (FILB), cel mai important festival internațional, independent, de literatură din România, participă la ediția din acest an a Swimathon București, competiţia de înot destinată proiectelor comunitare, organizată de Fundația Comunitară a capitalei. Cei care înoată pentru FILB sâmbătă, 12 iulie 2014, la Bazinul sportiv olimpic Lia Manoliu din București, sunt: poetul Andrei Dósa, prozatoarea Lavinia Braniște, jurnalistul cultural Matei Martin, specialista în marketing de carte Andra Cărbunaru și scriitorul Vasile Ernu.


Organizatorii FILB își propun ca, prin participarea la cea de a II-a ediție a Swimathon București, să reușească să strângă o parte dintre fondurile necesare desfășurării celei de a VII-a ediții a Festivalului Internațional de Literatură de la București, plănuită să aibă loc în perioada 3-5 decembrie 2014, la Clubul Țăranului din cadrul MȚR.

„FILB e un Festival care depinde enorm de publicul pe care și l-a format, drept care încercăm să păstrăm formula inițială: evenimente gratuite, o arie cît mai largă de genuri literare prezente în cadrul festivalului, indiferent de editurile implicate, și cît mai puțină culoare politică. Pentru a avea toate astea an de an, facem orice. De exemplu, înotăm”, a declarat Bogdan-Alexandru Stănescu, președintele FILB.

FILB participă la Swimathon alături de alte 30 de proiecte comunitare; cele aproape 200 de persoane cu spirit civic care înoată pentru proiecte la Swimathon București 2014 își propun să strîngă împreună peste 135.000 de lei.

Donațiile pentru FILB 6 se pot face online, prin intermediul platformei Swimathon, alegînd din lista proiectelor de susținut „Ajutăm FILB să împlinească cei 7 ani de-acasă în literatură!”. De asemenea, donații se pot face și în ziua evenimentului, la Standionul Lia Manoliu.

Despre FILB (www.filb.ro)
Festivalul Internaţional de Literatură de la Bucureşti (FILB), un proiect independent, iniţiat de Oana Boca, Vasile Ernu şi Bogdan-Alexandru Stănescu, este un eveniment internaţional dedicat literaturii, ce poartă amprenta oraşului Bucureşti. FILB a debutat în toamna anului 2008 la Clubul Ţăranului şi de atunci are loc anual, reușind să prilejuiască iubitorilor de lectură din capitală întîlnirea cu aproape 70 de nume importante ale literaturii contemporane.
FILB este, astăzi, cel mai important festival internaţional, independent, de literatură care are loc în România.
Cea de a VII-a ediţie a FILB va avea loc în perioada 3-5 decembrie 2014, la Clubul Ţăranului din cadrul MȚR.

Despre Swimathon București:
Swimathon – un mecanism prin care comunitatea se întîlneşte, interacţionează şi se implică să strîngă fonduri pentru proiectele pe care le consideră relevante. Organizaţiile sau grupurile de iniţiativă înscriu cauze din comunitatea locală, companiile şi înotătorii aleg pentru ce se implică, iar susţinătorii donează pentru fiecare lungime de bazin înotată de favoriţii lor.

Număr de vizualizări :892


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro