Daniel Bănulescu, Ciprian Chirvasiu și Valeriu Mircea Popa, nominalizații Premiului ”Mircea Ivănescu” pentru poezie

iul. 7th, 2014 | By | Category: Eveniment

Juriul Premiilor Naționale pentru Poezie ”Mircea Ivănescu”, format din Nora Iuga, președinte, Dan Mircea Cipariu, Virgil Diaconu, Adrian Suciu, Lucian Vasilescu, a stabilit nominalizările pentru ediția 2014. AgențiadeCarte.ro este partener media al evenimentului și vă prezintă nominalizații la toate categoriile.


Premiul „Mircea Ivănescu” pentru poezie

  1. Daniel Bănulescu, ”În Șerpărie”, Editura Tracus Arte, 2013;
  2. Ciprian Chirvasiu,nimeni, nimic, niciodată”, Editura Herg Benet, 2013;
  3. Valeriu Mircea Popa, ”Cercul de camphor”, Editura Herg Benet, 2013.

Premiul „Mircea Ivănescu” pentru debut 2013

  1. Teodora Gheorghe, ”Moartea era un iepure șchiop”, Editura Karth, 2013;
  2. Adi Filimon, ”Spaimele”, Editura Print ATU, 2013;
  3. George Floarea, ”Cântec de leagăn pentru păpușa cu pleoape căzute”, Casa de Editură Max Blecher, 2013.

Premiul Mopete pentru manuscris:

  1. Florentina Crâsta
  2. Cristina Cîrnicianu

”Menţionăm faptul că în jurizare nu intră întreaga producţie editorială a anului 2013, ci doar volumele de poezie înscrise oficial în concurs de către autori sau editori, conform Regulamentului Premiilor Naţionale Pentru Poezie „Mircea Ivănescu”.

Premiile Naţionale Pentru Poezie Mircea Ivănescu vor fi decernate în cadrul Festivalului Internaţional de Poezie Artgothica, ale cărui lucrări se vor desfăşura la Sibiu, între 11 – 13 iulie 2014.” (Colegiul Director al Asociației Culturale Artgothica Sibiu)

Număr de vizualizări :1451


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro