”The body politics. Politicile corpului feminin în cinema”, la Club Electroputere Craiova

iul. 4th, 2014 | By | Category: Eveniment

Sâmbătă, 5 şi duminică, 6 iulie 2014, de la ora 19.00, la Club Electroputere din Craiova (sala de expoziții a CEP, Calea Bucureşti 56), va avea loc evenimentul ”The body politics. Politicile corpului feminin în cinema”. Evenimentul constă în patru proiecții de filme de ficțiune de scurt și lung metraj, curatoriate de Larisa Oancea și fac parte dintr-un studiu iniţiat în 2012, care are ca subiect ”Politicile corpului feminin în cinematograful românesc”. Intrarea este liberă. AgențiadeCarte.ro vă prezintă programul proiecțiilor.

Sâmbătă, 5 iulie 2014, de la ora 19.00

Laura Mulvey, Visual Pleasure and Narrative Cinema (4’17”)
Felicia, înainte de toate (Melissa de Raaf, Răzvan Rădulescu / 2009 / 120′)

Duminică, 6 iulie 2014, de la ora 19.00
Marilena de la P7 (Cristian Nemescu / 2006 / 48′)
Francesca (Bobby Păunescu / 2009 / 94′)

Filmele propuse de Centrul Club Electroputere din Craiova sunt în egală măsură ficţionale şi observaţionale, ele revitalizând, într-un mod mai mult sau mai puţin explicit, o serie de teorii antropologice legate de controlul social al corpului.

Larisa Oancea este doctorand în Istoria şi teoria artei la Universitatea Naţională de Arte din Bucureşti, cu o teză alternativă, care combină estetica filmului cu teoria şi istoria artei, o extindere a cercetărilor sale anterioare privind atât raportul pictură – film, cât şi legătura dintre film şi societate. În prezent,  Larisa îşi finalizează cercetarea la doctorat la Roma, ca resident researcher, este content contributor la Nasty Magazine şi administrează un blog cinefil: http://lakermesseheroique.wordpress.com/.

Proiect cultural finanţat de Fundaţia ERSTE
Parteneri: Teatrul pentru copii si tineret Colibri, illy

www.clubelectroputere.ro

Număr de vizualizări :938


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro