Orchestra Română de Tineret, de la București la Berlin

iun. 17th, 2014 | By | Category: Postcard

Sâmbătă, 21 iunie 2014, de la ora 19.00, la Sala Radio și respectiv duminică, 22 iunie 2014, la ora 11.00, la Ateneul Român, Orchestra Română de Tineret condusă de dirijorul Cristian Mandeal va susține un concert ca avanpremieră a turneului extraordinar de la Berlin. Cele ”Trei Dansuri Românești” de Theodor Rogalski, ”Rapsodia Spaniolă” de Ravel, alături de ”Dansul celor șapte voaluri” din opera ”Salomea” de Richard Strauss, alături de magnifica simfonie ”Patetica” de Ceaikovski, sunt piesele cu care Orchestra Română de Tineret va da o nouă probă a clasei sale de nivel internațional. În premieră pentru o orchestră din România, Orchestra Română de Tineret va evolua pe 24 iunie în cadrul unui concert extraordinar în Sala Filarmonicii din Berlin, ca invitat de onoare în cadrul Festivalului European de orchestre de Tineret de la Berlin – Young Euro Classics.

La ediția din acest an, Festivalul Young Euro Classics comemorează 100 de ani de la izbucnirea primului război mondial. Cu acest prilej, organizatorii au selecționat cele mai bune şase orchestre de tineret din întreaga lume, una de pe continental american (SUA), una din Asia (China) și patru din Europa – România, Franţa, Germania și Rusia.

Din anul 2014, Centrul Național de Artă „Tinerimea Română” a început să se ocupe de activitatea Orchestrei Române de Tineret, odată cu preluarea conducerii instituției de către Marin Cazacu.

Număr de vizualizări :851


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro