Oana Marinache conferențiază despre ”Bucureștiul arhitectului Cristofi P. Cerchez”

iun. 1st, 2014 | By | Category: Eveniment

Joi, 5 iunie 2014, de la ora 19.00, la Muzeul Șuțu din București, va avea loc conferința ”Bucureștiul arhitectului Cristofi P. Cerchez”, organizată și susținută de Oana Marinache. Invitata specială a evenimentului este dr. Simona Condurățeanu, nepoata arh. Cristofi P. Cerchez.


Hristea ”Cristofi” Cerchez (1872-1955) a fost un inginer si arhitect român, de origine armeană, reprezentant de seamă al stilului neoromânesc, care a dat Bucureștiului nenumărate construcții reprezentative în secolul al XX-lea.

În 2012, cu ocazia împlinirii a 140 de ani de la nașterea sa, personalitatea și cariera sa au fost aduse în atenția publicului prin intermediul articolelor și conferințelor, printr-un traseu urban și al tururilor ghidate prin București, precum și prin proiectul educațional ce s-a desfășurat în 10 școli bucureștene sub coordonarea Oanei Marinache și finanțat de Ordinul Arhitecților din România. La Editura ACS, prin susținerea Uniunii Arhitecților din România, a apărut în noiembrie 2012 monografia dedicată lui „Cristofi Cerchez, un vechiu arhitect din București”, pe care o puteți găsi și la standul Muzeului Municipiului București.

Oana Mihaela Marinache este istoric de artă, președinta Asociației Istoria Artei și autoarea monografiilor „Cristofi Cerchez, un vechi arhitect din București” și a „Reședințele Știrbey din București și Buftea: arhitectura și decorația interioară”.

Intrarea 7 lei. În preţ este inclusă vizitarea expoziţiei permanente.

Următoarele conferinţe ale lunii iunie sunt:

12.06.2014 „Militantismul pro sau contra patrimoniului” cu Adrian Crăciunescu
19.06.2014 „Retorica adulterului” cu Sebastian Grama
26.06.2014 „Fotografi bucureşteni I” cu Emanuel Bădescu

Număr de vizualizări :998


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro