O nouă antologie a literaturii din Marmureș

iun. 6th, 2014 | By | Category: Agenda de carte

De curând, la editura Ethnologica din Baia Mare a apărut volumul ”O antologie a prozatorilor maramureșeni”, lucrare alcătuită de Nicolae Păuna Scheianu, care cuprinde 43 de autori de proză cu o prezentare biobibliografică și un text reprezentativ din opera fiecăruia. Potrivit autorului, în anul 2010 a publicat o antologie de poezie maramureșană, de la poezia populară până la anul 2009, care conținea 150 de autori în 700 de pagini.


Dacă din Maramureș provin scriitori cunoscuți ca Nicolae Breban, Augustin Buzura, Alexandru Ivasiuc, Ioan Groșan, Ioan Es Pop, alături de ei au fost incluși în antologie și alți autori mai puțin cunoscuți, pe parcursul celor 420 de pagini.

Prefața este semnată de Alex Gavril Bâle.

Datele biografice au fost oferite de autori sau au fost preluate din diferite surse printre care Wikipedia și Dicționarul autorilor maramureșeni.

Număr de vizualizări :952


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro